Η απάτη με τα πλαστά iPhones που μπέρδεψε ακόμα και τους τεχνικούς – Newsbeast

12


Δύο Κινέζοι σπουδαστές στο Όρεγκον των ΗΠΑ κατάφεραν να εξαπατήσουν την Apple, προκαλώντας ζημία 1 εκατομμυρίου δολαρίων περίπου, στέλνοντας στην εταιρεία πλαστά iPhones, τα οποία ισχυρίζονταν ότι ήταν ελαττωματικά και παίρνοντας σε αντικατάσταση καινούργια, γνήσια μοντέλα.

Οι Yangyang Zhou και Quan Jiang λάμβαναν χιλιάδες πλαστά iPhone από συνεργούς τους στην Κίνα, τα οποία στη συνέχεια τα προωθούσαν στην Apple για επισκευή, ισχυριζόμενοι ότι δεν μπορούσαν να τα ενεργοποιήσουν.

Οι πλαστές συσκευές ήταν τόσο καλοφτιαγμένες, ώστε οι μηχανικοί της Apple ικανοποίησαν τα 1.493 από τα 3.069 αιτήματα επισκευής, που κατέθεσαν οι Κινέζοι σπουδαστές μεταξύ Απριλίου 2017 και Μαρτίου 2018 και τις αντικατέστησαν με γνήσιες, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian.

Τα υπόλοιπα 1.576 αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν, καθώς οι μηχανικοί της Apple αποφάνθηκαν ότι είχαν γίνει παρεμβάσεις στα τηλέφωνα με συνέπεια να ακυρωθεί η εγγύησή τους.

Οι Yangyang Zhou και Quan Jiang στη συνέχεια προωθούσαν τα γνήσια iPhones στην Κίνα προς πώληση.

Η ιδιαίτερα επικερδής απάτη αποκαλύφθηκε μετά από τελωνειακό έλεγχο που ασκήθηκε στις ΗΠΑ και την κατάσχεση 95 συσκευών που είχαν σταλεί από την Κίνα στο Όρεγκον.

Οι Κινέζοι σπουδαστές, στο σπίτι των οποίων βρέθηκαν περισσότερες από 300 πλαστές συσκευές έτοιμες προς αποστολή στην Apple και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία, δήλωσαν αθώοι και πεπεισμένοι ότι θα δικαιωθούν.





Πηγή