Η Γαλλία απαγορεύει την πώληση των iPhone 12 λόγω υψηλού δείκτη SAR!

15


Επάνω στον θόρυβο που προκάλεσε το Wonderlust Event της Apple για τα αποκαλυπτήρια των νέων iPhone 15 / Plus, iPhone 15 Pro / Pro Max, Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra, έρχεται στη δημοσιότητα μια είδηση που σίγουρα δεν χαροποιεί ούτε την Apple, ούτε τους καταναλωτές των προϊόντων της.

Για την ακρίβεια, η αρμόδια υπηρεσία της Γαλλίας για τον έλεγχο των συχνοτήτων (ANFR) ενημέρωσε την Apple πως απαγορεύει πλέον την πώληση των μοντέλων της σειράς iPhone 12 στην χώρα, διότι ο δείκτης SAR (Specific Absorption Rate – η ακτινοβολία που εκπέμπει μια ηλεκτρονική συσκευή) ξεπερνά τα επιτρεπόμενα όρια! Μάλιστα, η ANFR θα μοιραστεί τα ευρήματα της έρευνας της και με τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές των χωρών της ΕΕ, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική απαγόρευση της πώλησης των iPhone 12 στην Ευρώπη.

Στη συνέντευξη που παρέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας της Γαλλίας, Jean-Noël Barrot, στην εφημερίδα Le Parisien τόνισε πως ενδεχομένως μια αναβάθμιση λογισμικού στα εν λόγω μοντέλα της Apple θα λύσει το θέμα με την εκπομπή της ακτινοβολίας και διευκρίνισε πως έχουν δώσει περιθώριο δύο εβδομάδων στην εταιρεία για να το επιλύσει. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, τότε θα προχωρήσει κανονικά στην απαγόρευση πώλησης της σειράς iPhone 12.

Η αντίδραση της Apple ήρθε με δήλωση της εταιρείας στο πρακτορείο Reuters όπου και σημειώνει πως έχει λάβει πιστοποίηση από πολλαπλές διεθνείς υπηρεσίες ελέγχου για τη σειρά iPhone 12 και τα μοντέλα της είναι εναρμονισμένα με τα παγκόσμια πρότυπα περί ακτινοβολίας. Επιπλέον, αναφέρει ότι έχει μοιραστεί με την ANFR τα αποτελέσματα των δοκιμών που έχουν διενεργηθεί τόσο στα δικά της εργαστήρια, όσο και σε εξωτερικούς φορείς, τα οποία επίσης επιβεβαιώνουν πως δεν ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια SAR.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις και από αυτό το μέτωπο, και μένει να δούμε αν θα υπάρξουν ανάλογες αποφάσεις από άλλες χώρες.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή