Η ΕΕ στηρίζει διαστημικά προγράμματα όπως το Galileo και το Copernicus | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

7


Τη Δευτέρα 12 Απριλίου ήταν η Διεθνής Ημέρα Πτήσης του Ανθρώπου στο Διάστημα.

Η διαστημική τεχνολογία χρησιμοποιείται σε πολλούς τομείς, από την επικοινωνία, μέχρι την αξιολόγηση φυσικών καταστροφών. Ανακαλύψτε στο γράφημα πως η ΕΕ βοηθά στην ενίσχυσή της.

Στις 17 Απριλίου, οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν το σχέδιο έκθεσης του Μασιμιλιάνο Σαλίνι (ΕΛΚ, Ιταλία), για τη δημιουργία ευρωπαϊκού διαστημικού προγράμματος και αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για διαστημικά προγράμματα. Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός για την περίοδο 2021-2027 ανέρχεται σε 16 δισεκατομμύρια και καλύπτει προγράμματα όπως το Galileo, το Copernicus και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Διαστημικής Επιτήρησης (SSA).

«Ένας πιο σύγχρονος, ασφαλέστερος, πιο ανταγωνιστικός, πιο αποτελεσματικός βιώσιμος τομέας μεταφορών είναι βαθύτατα συνδεδεμένος με τον διαστημικό τομέα», είπε ο κ. Μασιμιλιάνο και πρόσθεσε ότι «το σύστημα πλοήγησης και παρατήρησης της Γης, βελτιώνουν την απόδοση των υπηρεσιών μεταφοράς».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας, μπορεί να μειώσει τις εκπομπές ρύπων και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η αύξηση της χρήσης drones θα βελτιώσει τις υπηρεσίες παράδοσης, η βελτίωση της παρακολούθησης των πτήσεων θα μειώσεις τις ακυρώσεις και τις αλλαγές αεροπορικών μεταφορών», τόνισε.



Πηγή