Η “ενοποίηση” των Facebook Messenger, WhatsApp και Instagram δεν θα συμβεί πριν το 2020

11


Το σχέδιο της Facebook να “ενοποιήσει” τις υπηρεσίες Facebook Messenger, WhatsApp και Instagram, υπό την έννοια ότι θα μπορείς να στέλνεις μηνύματα από τη μία στην άλλη, δεν αποτελεί πλέον φήμη. Το ζήτημα σοβαρεύει από τη στιγμή που πήρε θέση για αυτό ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας, Mark Zuckerberg.

Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τέταρτο τρίμηνο του 2018:

Αυτό που θέλουμε να κάνουμε βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο και θα χρειαστεί να το σκεφτούμε πολύ καλά. Απαιτείται να βρούμε λύσεις σε πολλά θέματα και οτιδήποτε και αν είναι αυτό, λογικά δεν θα το δούμε πριν το 2020

Αν και δεν αναφέρθηκε σε τεχνικές λεπτομέρειες, ο Zuckerberg επιβεβαίωσε στη The New York Times ότι η end-to-end κρυπτογράφηση θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και τόνισε ότι ο συνδυασμός της λειτουργίας για λήψη/αποστολή SMS του Facebook Messenger με τα συστήματα των WhatsApp και Instagram θα μπορούσε να αποτελέσει μια αντίστοιχη υπηρεσία απέναντι στο iMessage της Apple με μεγαλύτερη λειτουργικότητα και ασφάλεια.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν έχει καταφέρει να αντιγράψει το iMessage μέχρι σήμερα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα σκαρφιστεί η Facebook. Μη ξεχνάμε, όμως, ότι θα πρέπει να πείσει και τις αρμόδιες επιτροπές προστασίας προσωπικών δεδομένων.

[via]



Πηγή