Η επιστολή με νόημα που στέλνει η Microsoft σε όλα τα νεογέννητα των εργαζομένων της

8


Πίσω στο 2015, η Microsoft ανακοίνωσε την επέκταση των πλεονεκτημάτων της για τις νέες μαμάδες και μπαμπάδες, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να λάβουν τουλάχιστον 12 εβδομάδες πλήρως αμειβόμενης άδειας μετά την γέννηση του παιδιού τους.

Όσον αφορά στο σήμερα, μια δημοφιλής ανάρτηση στο LindedIn του Ντέιβιντ Ερτέλ, διευθυντή υπηρεσιών της Microsoft στο Οχάιο, δείχνει ότι η εταιρεία των 817 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν φοβάται να γίνει λίγο πιο γλυκιά και τρυφερή όσον αφορά στο τι μπορεί να κάνει για τους νέους γονείς. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία έστειλε μια επιστολή στον νεογέννητο γιο του Ερτέλ.

«Εσείς αντιπροσωπεύετε το σημαντικότερο πράγμα για το οποίο όλοι εργαζόμαστε – το μέλλον» αναφέρει σε ένα σημείο η επιστολή, όπως φαίνεται από την ανάρτηση του Ερτέλ.

Η Μicrosoft δήλωσε στο Business Insider πως στέλνει αυτή την επιστολή σε όλους τους νέους γονείς μεταξύ των υπαλλήλων της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το γράμμα υπογραμμίζει επίσης την συνεργασία της Microsoft με το AtWork! Έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην βοήθεια των ατόμων με αναπηρία. Το AtWork! Συγκεντρώνει δώρα για τους εργαζομένους της Microsoft, συμπεριλαμβανομένης μιας κουβέρτας από το «Nanny and Webster», χαρίζοντας τα κέρδη σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για παιδιά. Ωστόσο, ο Ερτέλ λέει ότι το αγαπημένο του αντικείμενο είναι «το ίδιο το γράμμα».
Η ανάρτηση του εργαζομένου στη Microsoft, Ντέιβιντ Ερτέλ.

«Ειλικρινά δεν είχα ιδέα πως το κουτί και το γράμμα ήταν κάτι που έκανε η Microsoft (ήμουν ήδη πολύ χαρούμενος που μπορούσα να πάρω την γονική μου άδεια) και όταν το λάβαμε δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να χαμογελάμε» δήλωσε ο Ερτέλ στο Business Insider. «Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως το πρώτο γράμμα που λαμβάνει ο γιος μου είναι από την Microsoft».

Και προσθέτει πως το να πάρει αυτό το γράμμα τον έκανε να νιώθει μοναδικός ανάμεσα στους χιλιάδες εργαζομένους της Microsoft και πως ήταν πολύ χαρούμενος που η εταιρεία του λαμβάνει υπόψη την οικογένειά του.

«Με έκανε να νιώσω περήφανος για τον γιο μου που τον εκτιμά τόσο η εταιρεία μου ώστε να αναγνωρίσει την άφιξή του σε αυτό τον κόσμο» λέει ο Ερτέλ.

Η Microsoft, από την πλευρά της, λέει πως το κουτί αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητό μεταξύ των εργαζομένων. «Παίρνουν emails και χειρόγραφα σημειώματα από ευγνώμονες γονείς που λένε πόσο εντυπωσιασμένοι είναι που κάνει αυτή την κίνηση η Microsoft» δήλωσε ένας εκπρόσωπός της.

Η Microsoft μοιράστηκε το πλήρες κείμενο της επιστολής που στέλνει στους γονείς, το οποίο είναι το εξής:
«Αγαπητέ,
Ενώ ήσασταν απασχολημένοι για να έρθετε στον κόσμο, εμείς ήμασταν απασχολημένοι κάνοντας την δική μας δουλειά για να φτιάξουμε έναν κόσμο έτοιμο για εσάς.
Αντιπροσωπεύετε το πιο σημαντικό πράγμα για το οποίο όλοι εργαζόμαστε – το μέλλον. Στο κουτί θα βρείτε μερικά ειδικά δώρα που επιλέξαμε μόνο για εσάς. Το Welcome Baby Box από την AtWork!, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, η αποστολή της οποίας είναι να βοηθήσει άτομα με αναπηρία ώστε να είναι παραγωγικά, ολοκληρωμένα και να συνεισφέρουν στα μέλη της κοινότητάς τους. Ένα από τα αγαπημένα μας δώρα είναι η κουβέρτα Nanny and Webster. Όχι μόνο αυτή η κουβέρτα θα σε κρατήσει ζεστό, αλλά και όλα τα κέρδη από αυτές στηρίζουν φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά. Να μοιραστείς αυτά τα δώρα με τους γονείς σου.
Ζήτα από τους γονείς σου να εξοικειωθούν με τα μεγάλα οφέλη που προσφέρει η Microsoft, όπως το Back-Up Care, την επιδοτούμενη παιδική φροντίδα, τα δωμάτια των νέων μητέρων και τους οικογενειακούς πόρους από το πρόγραμμα βοήθειας των εργαζομένων της Microsoft.
Ανυπομονούμε να σε δούμε να μεγαλώνεις και να σε δούμε τι θα καταφέρεις.
Ειλικρινά
Fred Thiele
GM, Global Benefits»

Ολόκληρη η επιστολή που στέλνει η Microsoft στα νεογέννητα.

Φωτογραφία: AP





Πηγή