Η Κίνα στέλνει αύριο επανδρωμένη αποστολή στο Διάστημα

52


Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει αύριο Πέμπτη στην εκτόξευση διαστημικού σκάφους με τρεις αστροναύτες με κατεύθυνση τον διαστημικό σταθμό που κατασκευάζει. Είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή της χώρας μετά από 5 χρόνια.

Οι τρεις αστροναύτες Nie Haisheng, Liu Boming και Tang Hongbo θα κατευθυνθούν στον υπό κατασκευή διαστημικό σταθμό με το σκάφος Shenzhou-12 που θα εκτοξευθεί με πύραυλο Long March 2F. Η εκτόξευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 9:22 π.μ. τοπική ώρα από το Jiuquan Satellite Launch Center.

Οι αστροναύτες θα περάσουν τρεις μήνες στο Tianhe, το κέντρο ελέγχου που τέθηκε σε χαμηλή τροχιά τον Απρίλιο. Οι αστροναύτες θα ασχοληθούν με τη συντήρηση της μονάδας, την εγκατάσταση υλικού, θα κάνουν εξόδους στο διάστημα και θα φροντίσουν την προετοιμασία μελλοντικών αποστολών για την επέκταση του διαστημικού σταθμού και των χώρων διαμονής μελλοντικών πληρωμάτων.

Η Κίνα σκοπεύει να ολοκληρώσει την κατασκευή του νέου διαστημικού σταθμού μέχρι το τέλος του επόμενου έτους και θα τον χρησιμοποιήσει για τη διεξαγωγή επιστημονικών πειραμάτων σε συνθήκες μικροβαρύτητας. Ο διαστημικός σταθμός της Κίνας περιστρέφεται γύρω από τη Γη περίπου 32km κάτω από τον International Space Station (ISS) της NASA, ο οποίος βρίσκεται περίπου 400km πάνω από τη Γη.

Ο διαστημικός σταθμός της Κίνας είναι πιθανό να παραμείνει σε λειτουργία για τουλάχιστον 10 χρόνια, οπότε θα μπορούσε να ξεπεράσει τον International Space Station της NASA, για τον οποίο υπάρχουν σκέψεις να τεθεί εκτός λειτουργίας περίπου το 2030.

Το πλήρωμα αυτής της εβδομάδας είναι το τελευταίο σε μια σειρά από διαστημικές αποστολές υψηλού προφίλ από την Κίνα, καθώς η χώρα επιδιώκει να γίνει κυρίαρχος παίκτης στον τομέα της εξερεύνησης του Διαστήματος.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]



Πηγή