Η κρυφή ρύθμιση της Apple που κλειδώνει τα iPhone για 80 χρόνια -Πώς να μην την πατήσετε [εικόνες]

16


Μία μητέρα στην Σανγκάη αποφάσισε να δώσει στο δίχρονο γιο της το iPhone της και εκείνο το κλείδωσε για… 48 χρόνια.

Συγκεκριμένα το κινητό έγραφε πάνω πως έχει κλειδωθεί για 25 εκατομμύρια λεπτά.

Πως όμως το κατάφερε αυτό ένα δίχρονο αγοράκι;

Η Apple έχει ρυθμίσει έτσι τα κινητά της, ώστε αυτά να κλειδώνουν όταν κάποιος προσπαθεί να εισέλθει με λάθος κωδικό. Ο χρόνος μάλιστα κλειδώματος αυξάνεται ανάλογα με την ταχύτητα που πληκτρολογεί κάποιος λάθος κωδικό ξανά.

Κλειδωμένο για 25 εκατομμύρια λεπτά!

Βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο πόσες φορές το παιδί πληκτρολόγησε λάθος αριθμό, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν σοκαριστικό για την μαμά, η οποία έβλεπε τα λεπτά να μοιάζουν με… αιώνες.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως η ίδια είχε βάλει δύο γράμματα για να ξεκλειδώσει το κινητό της… δηλαδή τον κωδικό Lu που ήταν και το όνομά της.

«Δεν θα μπορούσα να περιμένω τόσα χρόνια για να πω στο εγγόνι μου το λάθος που είχε κάνει τότε πατέρας του», είπε  η Λου στα κινέζικα μέσα ενημέρωσης.

H Λου περίμενε μερικές εβδομάδες πατώντας συνεχώς τον σωστό κωδικό, αλλά το πρόβλημα δεν λυνόταν.

Η ίδια σκέφτηκε να κάνει επανεκκίνηση του τηλεφώνου της, αλλά δεν ήθελε διότι έτσι θα έχανε σημαντικά αρχεία και φωτογραφίες.

Ενας τεχνικός τηλεφώνου καταστήματος Apple είπε στην γυναίκα πως έχει δύο επιλογές… ή να περιμένει μισό αιώνα ή να κάνει ολοκληρωτική επανεκκίνηση.

Ο τεχνικός ανέφερε πως έχει ξαναδει τέτοια περιστατικά, ενώ μερικά κλειδωμένα κινητά μάλιστα είχαν κλειδωθεί για 80 χρόνια.

«Αυτό το λάθος μπορεί να συμβεί σε κάθε συσκευή iPhone», ανέφερε ο ίδιος.





Πηγή