Η Κωνσταντινούπολη μέσα από τα μάτια της HUAWEI: Ιστορία, αρώματα και καινοτόμα προϊόντα

10


Κωνσταντινούπολη: Μια πόλη «μαγική» που όσες φορές κι αν της επισκεφθείς, πάντα θα έχει κάτι ακόμα για να ανακαλύψεις.

Όταν λοιπόν, έλαβα ένα e-mail για ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να γνωρίσω από κοντά τα νέα προϊόντα της HUAWEI, η καρδιά μου σκίρτησε. Κρύφτηκα πίσω από την οθόνη του υπολογιστή μου στη δουλειά και χαμογελούσα σαν μικρό παιδί. Είχα διαβάσει και είχα ακούσει τόσες πολλές ιστορίες για το παρελθόν της και την ιστορία της και ήθελα τόσο πολύ να δω από κοντά την Αγία Σοφία και τα άλλα ιστορικά μνημεία της, που δεν μπορούσα να πιστέψω στην τύχη μου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετρούσα τις ημέρες τόσο για να δω από κοντά όλα εκείνα που είχα σημειώσει στην ατζέντα μου και μου έλεγαν οι φίλοι που την είχαν επισκεφθεί, ενώ παράλληλα αδημονούσα και για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της HUAWEI. Γιατί ήταν σίγουρο πως για άλλη μία φορά θα επρόκειτο για προϊόντα που θα έκαναν την καθημερινότητά μου και την εργασία μου καλύτερη και πιο πρακτική.

Ταξιδεύοντας και γνωρίζοντας την Κωνσταντινούπολη

Και κάπως έτσι, οι ημέρες πέρασαν. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, παίρνεις μια πρώτη δόση από το χάος της κοσμοπολίτικης αυτής πόλης. Είναι τεράστιο, μεγαλειώδες και νομίζεις πραγματικά πως θα χαθείς εάν σε αφήσουν εκεί μέσα μόνο σου.

Ευτυχώς, ήμουν με την υπόλοιπη ομάδα των δημοσιογράφων που ξεκίνησε από την Ελλάδα για την παρουσίαση της HUAWEI, οπότε μια σιγουριά την ένιωθα. Στο δρόμο για το ξενοδοχείο, πήραμε μια πρώτη δόση της κυκλοφοριακής κίνησης. Πιστέψτε με, μπροστά σε αυτήν, το μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας στις 3 το μεσημέρι δεν είναι τίποτα (Έλεγα μέσα μου ότι δε θα ξαναβρίσω εάν κολλήσω στην κίνηση). Μάλιστα, όπως μας είπε η ξεναγός μας, ζήτησαν ακόμη και τη βοήθεια Γιαπωνέζων ειδικών προκειμένου να βρουν μία λύση στο απίστευτο αυτό πρόβλημα, οι οποίοι όμως απηύδησαν λέγοντάς τους πως αδυνατούν.

Κι επειδή ένα ταξίδι με την HUAWEI είναι μια μοναδική εμπειρία και οργανωμένη στην εντέλεια, ακόμη και η επιλογή του ξενοδοχείου δεν θα μπορούσε να διαφέρει. Σε ένα κεντρικό σημείο της Κωνσταντινούπολης, με θέα τον Βόσπορο και τα ιστορικά κτίρια της πόλης, πήραμε μια πρώτη δόση του τι θα συναντήσουμε στις βόλτες μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η επιβλητική και μεγαλειώδης Αγία Σοφία
Η επιβλητική και μεγαλειώδης Αγία Σοφία

Η «ευχάριστη» ταλαιπωρία του ταξιδιού, ανταμείφθηκε από μια ξενάγηση στην Αγία Σοφία. Από πού θα μπορούσαμε εξάλλου να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μας; Αντικρίζοντάς την μπροστά σου νιώθεις ένα δέος, μια ανατριχίλα. Στέκεται τόσο μεγαλειώδης και επιβλητική μπροστά σου που ασυναίσθητα κάνεις το σταυρό σου. Η ιστορία της και η αρχιτεκτονική της σε καθηλώνουν. Θέλεις να κάτσεις σε μια γωνιά και να απορροφήσεις όσες περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς. Βάζεις στο mute τα ψιθυρίσματα των γύρω σου και επικεντρώνεσαι στο μεγαλείο της αρχιτεκτονικής της. Στην ιερότητα του χώρου. Και αναρωτιέσαι φυσικά, γιατί να έχει μετατραπεί σε τζαμί.

Στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας
Στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας

Βγαίνοντας από τις σκέψεις αυτές, η ξεναγός μας μεταφέρει στη συνέχεια σε ένα εστιατόριο που πολλές φορές είχα ζηλέψει και ήθελα να επισκεφθώ. Πρόκειται για ένα από τα εστιατόρια του διάσημου σεφ της Τουρκίας, του Salt Bae και συγκεκριμένα το Nusret. Όσα κι αν σας περιγράψω από τις γεύσεις και τα πιάτα θα είναι λίγα. Έλιωναν στο στόμα. Ωστόσο, θα σταθώ στον μπακλαβά, τον οποίο νομίζω ότι δε θα ξεχάσω ποτέ στην ζωή μου. Μπορεί και να μην έχω δοκιμάσει πιο νόστιμο γλυκό στη ζωή μου!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με μια βόλτα στο «Μεγάλο Παζάρι» – έπρεπε εξάλλου να «εκτελέσω» τις παραγγελίες που είχα λάβει από την Ελλάδα. Μπαχαρικά, περίτεχνα στρογγυλά φανάρια, μεταξωτά μαντήλια, και φυσικά, λουκούμια, μπακλαβάδες και τσάι! Ότι είδους τσάι μπορείς να φανταστείς, μπορούσες να το βρεις εκεί. Όσο για τα λουκούμια, δοκιμάσαμε από όλα σχεδόν και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως μάλλον κάτι έχουν εκεί οι ξηροί καρποί και τα κάνουν τόσο νόστιμα. Φορτωθήκαμε λοιπόν με κουτιά μπακλαβάδες, σακουλάκια με μπαχαρικά και επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για το μεγάλο event.

Όλων των ειδών το τσάι - Τα αρώματα
Όλων των ειδών το τσάι – Τα αρώματα

Η φαντασμαγορική παρουσίαση των νέων προϊόντων της HUAWEI

Τι να πει κανείς γι’ αυτό; Πολλά, πάρα πολλά! Καταρχάς, με το που φτάσαμε στο Volkswagen Arena, πήραμε μια πρώτη γεύση για το τι μας περίμενε. Ένας χώρος που θύμιζε ταξίδι στο γαλαξία και μια περιέργεια για το τι θα ακούγαμε. Μια φαντασμαγορική εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της HUAWEI.

Ο Derek Yu στην παρουσίαση των προϊόντων της HUAWEI
Ο Derek Yu στην παρουσίαση των προϊόντων της HUAWEI

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παρουσίαση έγινε φυσικά, από τον πρόεδρο της HUAWEI Consumer Business Group, Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης, Σκανδιναβίας & Καναδά, Derek Yu, ο οποίος ξεκινώντας είπε χαρακτηριστικά: «Η Huawei έχει δεσμευτεί για συνεχή καινοτομία και εύκολη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο για κάθε άτομο, οικογένεια και οργανισμό. Για αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στην έρευνα και στην ανάπτυξη. Θέλουμε να παρέχουμε επαναστατική καινοτομία στους καταναλωτές και να ηγούμαστε συνεχώς στην ανάπτυξη του κλάδου».

Έξι νέα προϊόντα της HUAWEI παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, το καθένα καλύτερο από το άλλο, το καθένα καινοτόμο στον τομέα του.

Για παράδειγμα το HUAWEI Matebook D 16 – Έναν φορητό υπολογιστή που ονειρεύεται να αποκτήσει κάθε άνθρωπος που περνά πολλές ώρες της ημέρας του μπροστά σε μια οθόνη. Και τι οθόνη! 16 ιντσών, που προσφέρει άφθονο χώρο και διευκολύνει τη χρήση πολλών εργασιών ταυτόχρονα. Ένα πανάλαφρο εργαλείο, ντιζαϊνάτο, που θέλεις να κουβαλάς μαζί σου συνέχεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικά ακόμη από τα χαρακτηριστικά του, είναι ο επεξεργαστής 12ης γενιάς Intel® Core™ H- Series Processor με TDP έως 40 W, RAM διπλού καναλιού και μονάδα στερεάς κατάστασης υψηλής ταχύτητας, που εξασφαλίζει υψηλές αποδόσεις σε πολλαπλές εργασίες και πολύπλοκες χρήσεις. Παράλληλα, εάν έχεις smartphone ή tablet HUAWEI, μπορείς να συνδέσεις τις συσκευές μεταξύ τους, σπάζοντας κάθε εμπόδιο στην εύκολη μεταφορά και κοινή χρήση αρχείων. Δουλεύεις δηλαδή κάτι στο laptop, και συνεχίζεις το έργο σου στο smartphone μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα

Ακολούθως, ένα ακόμη προϊόν που ξεχώρισα – όχι πως και τα υπόλοιπα δεν είναι φανταστικά – ήταν τα ασύρματα ακουστικά HUAWEI Freebuds Pro 2. Είναι ο απόλυτος συνοδός σου σε βόλτες και εργασία. Μπορείς να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μουσική απρόσκοπτα, καθώς ξεχωρίζουν για την εξαιρετική ποιότητα ήχου και είναι εξοπλισμένα με το πρώτο σύστημα Triple MIC ANC TWS, που είναι σε θέση να παρέχει 15% περισσότερη μείωση θορύβου σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Είναι πανάλαφρα και σχεδιασμένα έτσι ώστε να ξεχνάς πως τα φοράς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σειρά είχαν τα HUAWEI nova Y70 και nova 90: Δύο νέα smartphone που λανσάρει στην αγορά η HUAWEI για όσους θέλουν υψηλές επιδόσεις σε μια λογική και προσιτή τιμή. Ή για μένα, που επιλέγω πάντα ένα προϊόν με βάση το design – ναι εντάξει, ξέρω τι μπορεί να σκέφτεστε, ότι αυτό δεν είναι αποτελεί πρώτο κριτήριο επιλογής – αλλά και την ποιότητα των φωτογραφιών που βγάζεις. Στα συγκεκριμένα αυτά smartphones, τα βρήκα και τα δύο και δεν έχω τίποτα να ζηλέψω από έναν επαγγελματία φωτογράφο!

Η παρουσίαση συνεχίστηκε με το άκρως ντιζαϊνάτο και εντυπωσιακό HUAWEI Mate Xs 2 – το ελαφρύτερο και πιο επίπεδο αναδιπλούμενο smartphone της HUAWEI. Η οθόνη του κινητού είναι στην εξωτερική πλευρά και όταν ξεδιπλωθεί, γίνεται επίπεδη και λεία, σαν καθρέφτης, προσφέροντας μια καθηλωτική εμπειρία ιδανική – απολαμβάνει την αγαπημένη σου ταινία χωρίς να ξεστραβώνεσαι ή πάλι, εάν το χρησιμοποιείς για τη δουλειά σου, νιώθεις σαν να έχεις ένα μίνι tablet.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελευταίο αλλά όχι υποδεέστερο ήταν το HUAWEI MatePad Paper, το πρώτο MatePad Paper με E-Ink και λειτουργίες tablet, το οποίο είναι ιδανικό για οποιονδήποτε εργάζεται γράφοντας ή σχεδιάζοντας και εκτιμά την ελευθερία να το κάνει αυτό όπου κι αν βρίσκεται. Το ιδανικό εργαλείο για άνετη ανάγνωση και χώρο για σημειώσεις. Για τους λάτρεις των βιβλίων καθώς συνδυάζοντας την οθόνη με το στυλό, νιώθεις σαν να γράφεις σε χαρτί, ακούγοντας παράλληλα ένα ευχάριστο «θρόισμα» καθώς κυλά το στυλό πάνω στην οθόνη.

Η παρουσίαση αυτή επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά όσα γνώριζα για τη HUAWEI. Πάντα πρωτοπόρα και πάντα επαναστατική, προσφέρει στον χρήστη την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για εύκολη πρόσβαση στην ψηφιακή τεχνολογία (Και για να κάνει τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη, θα πρόσθετα εγώ προσωπικά).

Το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη έκλεισε την επόμενη μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Μια επίσκεψη στο Φανάρι και μια κρουαζιέρα στο Βόσπορο για να «ρουφήξουμε» λίγη ακόμη από την μαγεία αυτής της πόλης.

Πολλά από τα παραπάνω προϊόντα θα κυκλοφορήσουν και στην ελληνική αγορά με πρώτο το  HUAWEI Matebook D16 που κάνει πρεμιέρα του  στις 23 Ιουνίου διαθέσιμο με προ-παραγγελία.  Αναμένεται ανακοίνωση για την επίσημη κυκλοφορία και διάθεση των υπόλοιπων προϊόντων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Huawei ή τα παρακάτω links:
Facebook: HuaweimobileGR
Instagram: huaweimobilegr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 





Πηγή