Η μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζεται στα Google Maps – Newsbeast

6



Η Google έκανε πάλι το θαύμα της και επέτρεψε σε μερικούς χρήστες να γευτούν πρόωρα το νέο χαρακτηριστικό της αυξημένης πραγματικότητας των Maps.

Την ίδια την πραγματικότητα δηλαδή με μερικά φίλτρα Google Maps από πάνω!

Πώς γίνεται; Μα με εφαρμογές που επιστρατεύουν την κάμερα του κινητού τηλεφώνου ώστε να αποκτούν σε πραγματικό χρόνο μια λεπτομερή άποψη του χώρου που βρίσκεσαι και να κοτσάρουν πάνω στον πραγματικό κόσμο ταμπέλες και βελάκια κατεύθυνσης.

Το νέο χαρακτηριστικό θα κυκλοφορήσει μόνο όταν η Google νιώσει ικανοποιημένη με το τελικό αποτέλεσμα. Έχει σημειώσει πάντως απίστευτη πρόοδο σε σχέση με πέρυσι, όταν είχε παρουσιάσει σε συνέδριο τεχνολογίας τις πρώτες εικόνες από το augmented reality χαρακτηριστικό των Google Maps.

Η εφαρμογή διαβάζει λοιπόν το στίγμα σου μέσω GPS και μέσω των άφθονων δεδομένων του Street View, εντοπίζει ακριβώς το σημείο όπου βρίσκεσαι. Μόλις το καθορίσει με απόλυτη ακρίβεια, σου εμφανίζει βέλη κατεύθυνσης και ενημερωτικές πινακίδες στην οθόνη, η οποία παρουσιάζει τον πραγματικό περιβάλλοντα χώρο γύρω σου και πίσω από τις πληροφορίες πλοήγησης.
Η Google δεν έχει ανακοινώσει πότε θα γίνει ευρύτερα διαθέσιμο το AR (augmented reality) χαρακτηριστικό, το περιμένουν όμως όλοι πια με ανυπομονησία…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR





Πηγή