Η μεγάλη επιστροφή των Ken και Roberta Williams στο gaming!

38


Στους νεότερους σε ηλικία, τα ονόματα των Ken και Roberta Williams ίσως να μην λένε τίποτα, αλλά όσοι έχετε καβαντζάρει τα 40 και υπήρξατε gamers από τη δεκαετία του ’80, γνωρίζετε πολύ καλά την απίστευτη συμβολή τους στην κατηγορία των adventure games, αλλά και του gaming γενικότερα.

Οι δύο δημιουργοί και ιδρυτές της Sierra Online, της εταιρείας που μας χάρισε σπουδαία adventures όπως τα Leisure Suit Larry, King’s Quest, Police Quest, Space Quest, Gabriel Knight και πολλά άλλα, επανέρχονται μετά από 20+ χρόνια στο προσκήνιο για να αναλάνουν το remake ενός text adventure του…1976!

Όπως δήλωσε η Roberta Williams στο PC Gamers, οι δυο τους δουλεύουν επάνω στην γραφική απεικόνιση του Colossal Cave Adventure, το οποίο θα κυκλοφορήσει με ονομασία Colossal Cave 3D Adventure. Το original αποτελεί δημιουργία των Will Crowther και Dan Woods, και μάλιστα επηρεάσε σημαντικά τη Sierra για να προχωρήσει στην ανάπτυξη του δικού της Mystery House το 1980.

Το Colossal Cave 3D Adventure θα κυκλοφορήσει από τη νέα εταιρεία των Ken και Roberta Williams, η οποία ονομάζεται Cygnus Entertainment, με το χρονοδιάγραμμα να το τοποθετεί στο φθινόπωρο του τρέχοντος έτους για Windows PC, Mac και Oculus Quest 2.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή