Η νέα έγχρωμη οθόνη για eReaders

35


Είναι γεγονός ότι τα eReaders δεν έχουν περπατήσει ιδιαίτερα καλά στην χώρα μας, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν κάποιο tablet για αυτήν την δουλειά, αλλά στο εξωτερικό η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική και γι’ αυτό η E Ink δεν σταματά να εξελίσσει την τεχνολογία της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα την τεχνολογία E Ink Gallery 3, η οποία ξεφεύγει από το κλασικό ασπρόμαυρο και θα προσφέρει στα επόμενης γενιάς eReaders τη δυνατότητα να υποστηρίζουν χρώματα σε κάθε pixel (Cyan, Magenta Yellow και White). Παράλληλα, η E Ink βελτιώνει τόσο τον ρυθμό ανανέωσης εικόνας, όσο και την ανάλυση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει πως η ανανέωση του μαύρου και του λευκού γίνεται στα 350ms, ενώ υπάρχουν τρία modes (Fast, Standard και Best) που ανανεώνουν όλα τα χρώματα στα 500ms, 750-1000ms και 1500ms αντίστοιχα. Είναι μια πολύ μεγάλη βελτίωση σε σύγκριση με την πρώτη γενιά E Ink Gallery που χρειαζόταν έως και 10 δευτερόλεπτα για να ανανεώσει τα χρώματα στο Best mode. Σε ό,τι αφορά την ανάλυση, η E Ink Gallery 3 διπλασιάζει την πυκνότητα των pixels από τα 150ppi στα 300ppi. Τέλος, η υποστήριξη της γραφίδας είναι ακόμη πιο γρήγορη με χρόνο απόκρισης στα 30ms και η τεχνολογία ComfortGaze μειώνει ακόμη περισσότερο την μπλε ακτινοβολία για μια ξεκούραστη εμπειρία ανάγνωσης.

Για την έρευνα και ανάπτυξη της E Ink Gallery 3 έγινε επένδυση μεγαλύτερη των $100 εκατ. και η επίσημη επίδειξη της είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαΐου 2022 στο συνέδριο California Display Week.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή