Η νέα εταιρεία του Elon Musk για την Τεχνητή Νοημοσύνη

2


Σε δημιουργικό οργασμό τις τελευταίες ημέρες ο Elon Musk, ο οποίος μετά την ίδρυση της X Corp. που έχει απορροφήσει ήδη την Twitter Inc., προχωρά στη δημιουργία ακόμα μίας νέας εταιρείας που θα εστιάσει αποκλειστικά στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Σύμφωνα με τη The Wall Street Journal, η νέα εταιρεία ονομάζεται X.AI, ιδρύθηκε με έδρα τη Nevada στις 9 Μαρτίου 2023 και επικεφαλής τέθηκε ο ίδιος ο Elon Musk με γραμματέα τον Jared Birchall, υπεύθυνο του οικογενειακού γραφείου του. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Musk προχώρησε στο αγορά χιλιάδων καρτών γραφικών (GPUs) για να υποστηρίξει το επερχόμενο ΑΙ εργαλείο, ενώ η Financial Times αναφέρει πως στόχος είναι ο άμεσος ανταγωνισμός απέναντι στην OpenAI. Εξάλλου, ο Musk έχει ήδη ζητήσει από τους χρηματοδότες των Tesla και SpaceX να στηρίξουν και τη νέα εταιρεία.

Στο πλαίσιο συνέντευξης του Elon Musk στο Twitter Spaces, του έγινε ερώτηση σχετικά με την αγορά των χιλιάδων GPUs, αλλά δεν αποκάλυψε κάτι σχετικό με την X.AI και δήλωσε απλά πως μέχρι και τα…σκυλιά αγοράζουν κάρτες γραφικών στην εποχή μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Musk ήταν εκ των συνιδρυτών της OpenAI, αλλά αποχώρησε από τον οργανισμό το 2018. Πρόσφατα, μάλιστα, υπέγραψε και την ανοικτή επιστολή των μεγάλων εταιρειών και προσωπικοτήτων του τομέα της Τεχνολογίας για να γίνει παύση της ανάπτυξης των AI εργαλείων μέχρι να τεθούν ορισμένοι ρυθμιστικοί κανόνες.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή