Η νέα σειρά οθονών για επαγγελματίες χρήστες

7


Η Samsung ανακοίνωσε σήμερα την παγκόσμια κυκλοφορία της ViewFinity S8 (S80PB), της οθόνης υψηλής ανάλυσης που δημιουργήθηκε ειδικά για τους δημιουργικούς επαγγελματίες, όπως δημιουργούς περιεχομένου, γραφίστες και άλλους επαγγελματίες. Η ονομασία ViewFinity προκύπτει από τις λέξεις “view” (προβολή) και “infinity” (άπειρο) και υποδηλώνει την αξία της ατελείωτης εμπειρίας προβολής. Πρόκειται για τη νέα σειρά οθονών υψηλής ανάλυσης της Samsung που προτάσσει τη φιλοδοξία της εταιρείας για δημιουργία νέων προτύπων στην κατηγορία οθονών υψηλής ανάλυσης.

Η οθόνη Samsung ViewFinity S8 είναι διαθέσιμη σε μοντέλα 32″ και 27″, προσφέροντας υψηλή απόδοση στα πιο δημοφιλή μεγέθη οθονών της αγοράς. Η νέα οθόνη προσφέρει ανάλυση υψηλής ποιότητας UHD σε συνδυασμό με χρωματικό εύρος έως και 98% του προτύπου DCI-P3 και VESA (Video Electronics Standards Association) DisplayHDR™ 600 για ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια, ακρίβεια και μεγαλύτερη γκάμα αποχρώσεων. Η επεξεργασία των πιο σύνθετων visuals και σχεδιαστικών projects γίνεται πλέον εφικτή, χάρη στην επαγγελματική εργοστασιακή βαθμονόμηση που ενσωματώνεται στην οθόνη Samsung ViewFinity S8 και διασφαλίζει την προβολή έως και ενός δισεκατομμυρίου χρωμάτων με κρυστάλλινη ευκρίνεια στο πάνελ IPS.

Επιπλέον, η οθόνη Samsung ViewFinity S8 έλαβε πιστοποίηση από την εταιρεία PANTONE. Τα μοντέλα οθονών που διαθέτουν αυτήν την πιστοποίηση αναπαράγουν πιστά περισσότερα από 2.000 χρώματα, καθώς και τις νέες 110 αποχρώσεις τόνου δέρματος που προστέθηκαν πρόσφατα και είναι διαθέσιμες στον Οδηγό SkinTone της εταιρείας PANTONE.

Ως η πρώτη οθόνη στον κόσμο με πιστοποίηση “Glare Free” από το UL, η τεχνολογία οθόνης Matte Display εφαρμόζεται στο εξωτερικό της οθόνης, μειώνοντας την ανάκλαση του φωτός ακόμα και χωρίς τη χρήση monitor hood , προσφέροντας στο χρήστη ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς περισπασμούς. Αυτό ενισχύεται από την ευρεία γωνία θέασης που επιτρέπει την προβολή εικόνων από οποιαδήποτε γωνία. Επιπλέον, η οθόνη ViewFinity S8 κέρδισε το βραβείο Καινοτομίας CES 2022 στην κατηγορία Περιφερειακά & Αξεσουάρ Υπολογιστών, αποτελώντας μια σημαντική αναγνώριση για τις διαρκείς προσπάθειες της Samsung να προσφέρει σημαντικά οφέλη στους καταναλωτές.

Η Samsung ανέπτυξε και εφάρμοσε ένα νέο υλικό στο ViewFinity S8, κατασκευασμένο από επαναχρησιμοποιημένα πλαστικά από τον ωκεανό, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των θαλάσσιων αποβλήτων και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, που έκανε χρήση περισσότερων ανακυκλωμένων πλαστικών για την παραγωγή προϊόντων οθόνης συγκριτικά με το 2021. Η τεχνολογία “Eco Savings Plus” της Samsung μειώνει, επίσης, τη φωτεινότητα των pixels στα τμήματα μιας εικόνας με μαύρα pixels, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο την κατανάλωση ενέργειας έως και 10%. Μάλιστα, η οθόνη ViewFinity S8 έλαβε πιστοποίηση TCO για το σχεδιασμό του προϊόντος, που βασίστηκε σε συγκεκριμένες απαιτήσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης, ενώ ο κύκλος ζωής του προϊόντος συμβάλλει, επίσης, στην κυκλική οικονομία.

Χάρη στην διευρυμένη λειτουργικότητα που διαθέτει, η οθόνη ViewFinity S8 μπορεί να αξιοποιηθεί για την αύξηση της παραγωγικότητας κατά τη ροή εργασιών, ως μία ενιαία βάση σύνδεσης για σταθερούς ή φορητούς υπολογιστές, απλοποιώντας τη δημιουργία ενός «σταθμού εργασίας» στο σπίτι ή το γραφείο. Επίσης, η λειτουργικότητα της οθόνης ενισχύεται με τη δυνατότητα χρήσης ενός καλωδίου USB Type-C για λειτουργίες display, μεταφοράς δεδομένων έως και 10 Gbps, γρήγορης σύνδεσης στο Internet μέσω Ethernet και γρήγορης φόρτισης με ισχύ έως και 90 W. Ο εργονομικός σχεδιασμός της οθόνης, που είναι συμβατός με τα πρότυπα VESA, μεγιστοποιεί την απόδοση χώρου, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν, να γέρνουν και να περιστρέφουν την οθόνη στην ιδανική για αυτούς θέση. Επιπλέον, η οθόνη ViewFinity S8 έλαβε πιστοποιήσεις της TÜV Rheinland “Intelligent Eye Care”, “Adaptive Picture” για βελτιστοποιημένη ποιότητα σε οποιοδήποτε περιβάλλον προβολής, “Eye Saver Mode” καθώς και για την τεχνολογία “Flicker Free”.

Οι οθόνες ViewFinity περιλαμβάνουν τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και εννέα άλλα προϊόντα με ανάλυση QHD ή υψηλότερη: τα μοντέλα του 2022 (S80PB, S61B) και τα μοντέλα του 2021 (S95UA, S80UA, S80A, S70A, S65UA, S60UA, S60A).

Η νέα οθόνη υψηλής ανάλυσης της Samsung, ViewFinity S8, θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από τα τέλη Ιουνίου, με τα χρονοδιαγράμματα κυκλοφορίας να διαφέρουν ανά περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας στην τοπική αγορά, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://displaysolutions.samsung.com/monitor/why-go-high-resolution.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή