Η Ρωσία εξαναγκάζει τις Apple, Google, Facebook κ.ά. να ιδρύσουν γραφεία στη χώρα

6


Η Ρωσία θέτει αυστηρούς περιορισμούς σε 13 τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στη χώρα, στις οποίες έχει δοθεί προθεσμία έως την 1η Ιανουαρίου 2022 για να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις που ορίζονται.

Σύμφωνα με την Roskomnadzor, οι τεχνολογικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία πρέπει να ιδρύσουν γραφείο αντιπροσωπείας, υποκατάστημα ή μια νομική οντότητα βάσει του νέου νόμου. Επιπλέον, πρέπει να προσθέσουν μια ηλεκτρονική φόρμα συμπλήρωσης σχολίων από Ρώσους χρήστες σε όλους τους αντίστοιχους ιστότοπούς τους.

Οι αναφερόμενες απαιτήσεις επιβάλλονται σε εταιρείες τεχνολογικών κολοσσών με μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία περιλαμβάνουν περισσότερους από 500.000 εκατομμύρια χρήστες. Στο μητρώο των εταιρειών συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Google, Twitter, Facebook, TikTok, Apple, Zoom, Spotify και Viber.

Αυτές οι εταιρείες πρέπει να εγγραφούν με έναν προσωπικό λογαριασμό στον ιστότοπο Roskomnadzor προκειμένου να επικοινωνήσουν με τις αρχές. Η Roskomnadzor τόνισε ότι οι εταιρείες που δεν θα συμμορφωθούν με αυτήν τη νομοθεσία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περιορισμούς μεταφοράς χρημάτων και απαγορεύσεις εντός της Ρωσίας.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]





Πηγή