Η «συστήματα SUNLIGHT» συμμετέχει στο έργο SatisFactory

13


Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, θυγατρική του Ομίλου Olympia, επενδύοντας συνεχώς στην έρευνα και ανάπτυξη, συμμετείχε στο έργο SatisFactory, μια κοινή προσπάθεια εκσυγχρονισμού του βιομηχανικού περιβάλλοντος.

Η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της Συστήματα SUNLIGHT, σε συνεργασία με την κοινοπραξία SatisFactory, συνέβαλε στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και λογισμικών, τα οποία εγκαταστάθηκαν και δοκιμάστηκαν στη βιομηχανική μονάδα της εταιρείας στο Νέο Όλβιο Ξάνθης

Για τη Συστήματα SUNLIGHT, η συνεχής βελτίωση και εξέλιξη των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων της, αποτελεί βασική προϋπόθεση. Με την ενεργή συμμετοχή της στο έργο αυτό, η εταιρεία αποσκοπεί στη δημιουργία ενός βιομηχανικού περιβάλλοντος κατάλληλου να υποδεχτεί τη νέα γενιά εργαζομένων προσφέροντάς ελκυστικά τεχνολογικά συστήματα. Παράλληλα, βασικός στόχος του έργου είναι η ομαλή μετάβαση της ήδη υπάρχουσας γενιάς από τα παραδοσιακά εργοστάσια, στα εργοστάσια του μέλλοντος.

Το έργο SatisFactory, προσέγγισε και επέλυσε με επιτυχία σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία της βιομηχανικής μονάδας και διευκολύνουν την καθημερινότητα των εργαζόμενων. Μεταξύ των ζητημάτων αυτών, περιλαμβάνονται η ασφάλεια, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, η χρήση τεχνολογιών αιχμής στην άμεση επικοινωνία, η ενθάρρυνση και παρότρυνση των εργαζομένων να προτείνουν αλλαγές, η βοήθεια στη λήψη αποφάσεων στις εργασίες καθώς και η παροχή κινήτρων μέσω «παιχνιδοποίησης» των διαδικασιών παραγωγής.

Συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Συστήματα SUNLIGHT, εφαρμόσθηκαν, μεταξύ άλλων, κάμερες βάθους που επιτρέπουν στους εργαζομένους να χρησιμοποιούν εργαλεία, ανέπαφα και από απόσταση, ενώ παράλληλα τυχόν ατυχήματα εντοπίζονται άμεσα, με αποτέλεσμα την γρήγορη παροχή βοήθειας. Παράλληλα, η χρήση γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας (AR), επιτρέπει στους τεχνικούς να μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο ό,τι βλέπουν και ακούν. Επιπλέον, με εφαρμογές όπως η Συσκευή Εντοπισμού Θέσης και Εργονομίας, οι εργαζόμενοι προειδοποιούνται για σημεία αυξημένης επικινδυνότητας, με τον αισθητήρα εργονομίας να συμβάλλει στην αποφυγή επιβλαβών κινήσεων για την υγεία τους.

Δεδομένου ότι η ομαδικότητα και το συνεργατικό πνεύμα βρίσκονται στη φιλοσοφία της Συστήματα SUNLIGHT, το έργο SatisFactory εξελίσσει την παρουσία τους, μέσω της Πλατφόρμας Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να ανταλλάξουν νέα, γνώμες και συμβουλές ανεξαρτήτως απόστασης ή διαφορετικών ωραρίων. Στο πλαίσιο αυτό, η εισαγωγή τεχνικών «παιχνιδοποίησης» βοηθάει αντίστοιχα, στη θετικότερη αντιμετώπιση των διαδικασιών παραγωγής και των κανόνων υγιεινής.

Με τη συμμετοχή στο έργο SatisFactory, η Συστήματα SUNLIGHT, συνεχίζει να επενδύει σε πρωτοβουλίες Έρευνας και Ανάπτυξης με στόχο τη συνεχή τεχνολογική εξέλιξη των εγκαταστάσεων και των συνθηκών εργασίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των εργοστασίων του μέλλοντος.





Source link