Η Τεχνητή Νοημοσύνη επαναφέρει πίνακα του Rembrandt στην αρχική του κατάσταση

5


Η επίμονη έρευνα όταν συνδυάζεται με την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί αποφέρει μεγαλειώδη αποτελέσματα, όπως διαπιστώθηκε με την επαναφορά της Νυχτερινής Περιπόλου (The Night Watch) του Rembrandt van Rijn στο αρχικό της μέγεθος, ύστερα από την περικοπή του δημοφιλούς έργου για την τοποθέτηση του σε μικρότερο τοίχο.

Η εικονογραφία της Νυχτερινής Περιπόλου εκτίθεται πλέον ολοκληρωμένη στην Honor Gallery στο Rijksmuseum του Άμστερνταμ, όπου πλαισιώνεται από «κινούμενες» λωρίδες γεμίζοντας τις χαμένες ενότητες του έργου.

Το The Night Watch του Rembrandt van Rijn ολοκληρώθηκε το 1642 και 70 χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε σε μία νέα τοποθεσία, όπου δεν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος για να χωρέσει και γι’ αυτόν τον λόγο κρίθηκε απαραίτητη η περικοπή του, αφαιρώντας σημαντικά κομμάτια από όλες τις πλευρές.

Μπορεί τα χαμένα κομμάτια να μην ανακτήθηκαν ποτέ, ωστόσο, έγινε εφικτή η αναπροσαρμογή τους χάρη στον Gerrit Lundens, ζωγράφο που είχε σχεδιάσει ένα μικρότερο αντίγραφο του πρωτοτύπου. Με την πάροδο δύο χρόνων, χρειάστηκαν πολλές σαρώσεις, ακτίνες X και 528 ψηφιακές εκθέσεις προκειμένου να εκπαιδευτεί το μοντέλο της τεχνητής νοημοσύνης για να μιμηθεί το στυλ του Rembrandt και να συμπληρώσει τα κενά.

Συνεπώς, οι λάτρεις της τέχνης μπορούν πλέον να απολαύσουν τον αναπαλαιωμένο πίνακα τους επόμενους μήνες στο Rijksmuseum του Άμστερνταμ, καθώς οι νέες προστιθέμενες λεπτομέρειες πλαισιώνουν θαυμάσια το ολλανδικό αριστούργημα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]



Πηγή