Η φοβερή ιστορία ενός leakster που εργαζόταν ως «διπλός» πράκτορας για την Apple

7


Έχουν σημειωθεί πολυάριθμα περιστατικά διαρροής απόρρητων πληροφοριών σχετικά με νέα ακυκλοφόρητα προϊόντα και η Apple έχει πρωταγωνιστήσει ως θύμα ουκ ολίγες φορές. Μπορεί η Apple να αποφάσισε να κυνηγά με μεγαλύτερο σθένος όσους διαρρέουν πληροφορίες για τις συσκευές της, αλλά μία νέα αναφορά από το Motherboard αποκαλύπτει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η εταιρεία.

Η αναφορά υποστηρίζει ότι η Apple τοποθέτησε έναν διπλό πράκτορα για να εντοπίσει την πηγή διαρροής πληροφοριών. Τα κύρια χαρακτηριστικά του πληροφοριοδότη, σύμφωνα με την persona που είχαν διαμορφώσει, ήταν να αποτελεί μέρος της κοινότητας του Twitter και του Discord και να προωθεί πράγματα, όπως διαρροές εφαρμογών, κλεμμένων συσκευών, πρωτοτύπων σχεδίων ακυκλοφόρητων προϊόντων και ούτω καθεξής.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο διπλός πράκτορας της Apple θα μοιραζόταν προσωπικές πληροφορίες με την εταιρεία για τους ανθρώπους που πούλησαν κλεμμένα πρωτότυπα iPhone από την Κίνα, για τους υπαλλήλους της Apple που διέρρευσαν πληροφορίες στο διαδίκτυο αλλά και για τους δημοσιογράφους που είχαν επαφές με τους πληροφοριοδότες.

Ο διπλός πράκτορας που εκτελούσε χρέη για τον τεχνολογικό κολοσσό, γνωστός ως YRH04E ή JVHResearch online και Andrey Shumeyko στην πραγματική ζωή, βγήκε να πει την ιστορία του, αφού ένιωσε ότι η Apple τον εκμεταλλεύτηκε και έπρεπε να τον αποζημιώσει για τις πληροφορίες που τους παρείχε.

Σύμφωνα με τα emails που στάλθηκαν μεταξύ του Shumeyko και της ομάδας Global Security της Apple, ένας λόγος για τον οποίο αποφάσισε να το κάνει ήταν επειδή ένιωσε άσχημα για τις διαρροές στις οποίες συμμετείχε στο παρελθόν και ήθελε να δικαιώσει τον εαυτό του. Ήλπιζε επίσης ότι θα μπορούσε να αποζημιωθεί οικονομικά, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή