Η Ψηφιακή Μέριμνα ξεκίνησε – Πώς θα εξαργυρώσεις το voucher; | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

14


Για κάθε γονιό με παιδιά στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο, μία είναι η λέξη που κυριαρχεί στο φετινό σχολικό/ακαδημαϊκό έτος: τηλεκπαίδευση.

Τα online μαθήματα είναι ο κανόνας και έτσι τα παιδιά χρειάζονται τη δική τους έξυπνη συσκευή για να τα παρακολουθήσουν. Αυτό δεν είναι εφικτό για όλους και έτσι δημιουργήθηκε το Πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Παρακάτω θα δούμε όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, τις παροχές του και μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες συσκευές που εντοπίσαμε για να το αξιοποιήσεις αν είσαι δικαιούχος.

Ψηφιακή Μέριμνα 2021 – Παροχές, δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Πριν δούμε τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν, πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Η Ψηφιακή Μέριμνα δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από οικονομικά αδύναμες οικογένειες με παιδιά και νέους από 4 έως 24 ετών. Μέσω του προγράμματος, θα χορηγηθούν επιταγές (voucher) αξίας 200€ για την απόκτηση tablet, laptop ή desktop υπολογιστή. Η Ψηφιακή Μέριμνα υπολογίζεται πως θα υποστηρίξει περίπου 325.000 οικογένειες και 560.000 νέους. Το voucher χορηγείται ανά παιδί και όχι ανά οικογένεια. Άρα, ανάλογα με τη σύνθεση της εκάστοτε οικογένειας, μπορεί να χορηγηθούν πολλαπλά voucher. Δικαιούχοι της Ψηφιακής Μέριμνας είναι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000€. Για να κάνεις κι εσύ την αίτησή σου και να δεις αν δικαιούσαι το voucher των 200€ κάνε κλικ στο digital-access.gov.gr. Αφού ολοκληρώσεις αυτό το βήμα, επόμενο στάδιο είναι η επιλογή συσκευής, κάτι το οποίο κάναμε ήδη για σένα. Δες παρακάτω τις επιλογές μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tablet για μαθητές Δημοτικού

Για τους μικρότερους μαθητές, τα κριτήρια που καθοδήγησαν τις επιλογές μας είναι τρία: οικονομία, ευκολία χρήσης, φορητότητα. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι αξίζει να επενδύσεις σε ένα tablet. Οι ταμπλέτες είναι πιο οικονομικές, τα παιδία είναι εξοικειωμένα με τη χρήση τους, και το μικρό μέγεθος και βάρος κάνει εύκολο το κράτημα και τη μεταφορά τους. Μία συσκευή που πληροί όλα αυτά τα κριτήρια είναι το Huawei MediaPad T5 10,1″. Με μεγάλη οθόνη, οκταπύρηνο επεξεργαστή και 2GB RAM θα «σηκώσει» όλα τα προγράμματα τηλεκπαίδευσης και θα πλοηγηθεί με ευκολία στο ίντερνετ. Επιπλέον, η τιμή του είναι τέτοια που δεν θα χρειαστεί να ξοδέψεις ούτε ένα ευρώ περισσότερο για την απόκτησή του. Εντελώς δωρεάν, με την επιδότηση του voucher 200€ της Ψηφιακής Μέριμνας, γίνεται δικό σου και το Lenovo M10 2nd gen. Αυτό το tablet διαθέτει ακόμα πιο γρήγορα specs, καλύτερες κάμερες και ποιοτικό ήχο DolbyAtmos. Η Samsung έχει κι αυτή πολλά ποιοτικά tablet σε διάφορα επίπεδα τιμής. Για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης ξεχωρίσαμε το Galaxy Tab A7 με οθόνη υψηλής ανάλυσης 2000×1200 και λειτουργία FamilySharing για να μπορεί εύκολα να διαμοιράζεται περιεχόμενο όλη η οικογένεια.

Banner 02

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το Γυμνάσιο μέχρι το Πανεπιστήμιο χρειάζεται laptop

Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν κι αυτά ανάγκη την εύκολη φορητότητα, ειδικά αν είναι φοιτητές, αλλά η απόδοση και οι δυνατότητες ενός tablet δεν αρκούν συνήθως. Όταν έρθει η ώρα να γράψουν μία πολυσέλιδη εργασία για κάποιο μάθημα ή να «τρέξουν» ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα θα χρειαστούν ένα desktop λειτουργικό σύστημα, φυσικό πληκτρολόγιο και μεγαλύτερη οθόνη. Εδώ, λοιπόν, προτείνουμε τη λύση του laptop. Οι μαθητές που είναι στο Γυμνάσιο και το Λύκειο δεν χρειάζονται απαραίτητα ένα πολύ δυνατό μηχάνημα, οπότε για αυτές τις τάξεις ξεχωρίσαμε τα laptop HP 14s και Lenovo 14w. Και τα δύο διαθέτουν οθόνη 14 ιντσών, 4GBRAM και δίσκο SSD για γρήγορη απόκριση. Το Lenovo έχει ένα επιπλέον πλεονέκτημα σε σχέση με την πρόταση της HP, καθώς η οθόνη του είναι υψηλότερης ανάλυσης και υποστηρίζει touch. Στο πανεπιστήμιο οι υπολογιστικές απαιτήσεις είναι λίγο μεγαλύτερες. Οπότε, για φοιτητές και σπουδαστές προτείνουμε το HP Notebook 15-db1003nv. Επιλέξαμε αυτό το μοντέλο λόγω του ταχύτερου Ryzen επεξεργαστή, της μεγαλύτερης FullHD οθόνης 15,6ʺ και του δίσκου SSD χωρητικότητας 256GB.

Ψηφιακή Μέριμνα στο Public

Όπως είδες, τα laptop και τα tablet που ξεχωρίσαμε προέρχονται όλα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Public. Ο πρώτος λόγος που κατευθυνθήκαμε εκεί για την αναζήτησή μας είναι η τεράστια ποικιλία από επιλογές, κάτι που μας βοήθησε να συγκρίνουμε πολλά προϊόντα και να καταλήξουμε στα κατάλληλα. Επιπλέον, όλες οι προτάσεις μας συνοδεύονται από antivirus 2 ετών όπως θα πρόσεξες. Αυτό το bonus είναι πολύ σημαντικό όταν έχουμε να κάνουμε με συσκευή που θα χρησιμοποιούν κυρίως παιδιά. Ακόμα σημαντικότερό, όμως, είναι το γεγονός πως οι αγορές για την Ψηφιακή Μέριμνα από το Public θα υποστηρίξουν τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΔΕΣΜΟΣ». Συγκεκριμένα, το Public στηρίζει τη δράση «ΔΕΣΜΟΣ για τα σχολεία», μέσω της οποίας σχολεία από όλη την Ελλάδα θα μπορέσουν να εξοπλίσουν τις αίθουσες πληροφορικής τους.

Αφού, λοιπόν, κάνεις την αίτησή σου στο digital-access.gov.gr και δεις πως είσαι μεταξύ των δικαιούχων, σου προτείνουμε να επιλέξεις κι εσύ το Public.gr για τις αγορές σου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr



Πηγή