Η Apple αλλάζει φορτιστές μετά την απόφαση της Κομισιόν: Τα μελλοντικά iPhone θα έχουν USB-C

27


Στέλεχος της Apple επιβεβαίωσε πως τα επόμενα iPhone θα έχουν θύρα USB-C.

Αναπόφευκτα, η Apple θα αλλάξει τη θύρα Lightning, που χρησιμοποιούσε έως τώρα στα iPhone και πλέον θα χρησιμοποιεί USB-C, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο Γκρεγκ Τζόσβιακ, αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ παγκοσμίως για την Apple, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal: «προφανώς και θα πρέπει να συμμορφωθούμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το στέλεχος της Apple δεν ανέφερε επ’ ακριβώς κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για αυτήν τη σημαντική αλλαγή, όμως ο νόμος θα ισχύει από το 2024, άρα είναι αρκετά πιθανό να δούμε και τα iPhone 15, που θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο του 2023, με θύρες Lightning. Από την άλλη, ίσως η εταιρεία αποφασίσει να κάνει την αλλαγή νωρίτερα, άρα ίσως δούμε τα πρώτα iPhone με θύρα USB-C του χρόνου.

Ο Τζόσβιακ απέφυγε να απαντήσει εάν η αλλαγή αυτή θα γίνει παγκοσμίως ή μόνο στην Ευρώπη.

Θα αχρηστευθούν δισεκατομμύρια καλώδια Lightning της Apple, που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στον κόσμο

Από το ύφος της απάντησης για τη θύρα USB-C στα iPhone φαίνεται πως η εταιρεία δεν ανυπομονεί να κάνει αυτήν την αλλαγή. Παρότι ήδη έχουν προσθέσει θύρα USB-C στα iPad και στα Mac, ο Τζόσβιακ ανέφερε πως με αυτήν τη μετάβαση θα δημιουργηθούν πολλά ηλεκτρονικά απόβλητα, αφού θα αχρηστευθούν τα δισεκατομμύρια καλώδια Lightning που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στον κόσμο.

Η Apple ήδη είχε κάνει αποσπώμενο το καλώδιο από τον φορτιστή και θεωρούσαν πως ήταν μια ισορροπημένη λύση, ενώ θεωρούν πως η αναγκαστική χρήση USB-C δεν θα είναι πολύ καλή εξέλιξη για τους πελάτους τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επεσήμανε παράλληλα ότι οι κυβερνήσεις είχαν προσπαθήσει να κάνουν αναγκαστική τη χρήση θύρας micro-USB και αν συνέβαινε αυτό, τότε δεν θα είχαμε δει ποτέ ούτε τις θύρες USB-C, αλλά ούτε και Lightning, οι οποίες είναι σαφώς ανώτερες στις προδιαγραφές τους από τη micro-USB.

Τέλος, η ολοένα και αυξανόμενη χρήση της ασύρματης φόρτισης μπορεί επίσης να οδηγήσει στην κατασκευή κάποιου iPhone, το οποίο δεν θα έχει καν θύρα φόρτισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 



Πηγή