Η Apple ανοίγει το NFC των iPhone σε εφαρμογές τρίτων στην Ευρώπη

5


Στο πλαίσιο των σημαντικών αλλαγών που πραγματοποιούνται στο οικοσύστημα εφαρμογών στην ΕΕ με την έκδοση iOS 17.4, η Apple επιτρέπει στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση και να χρησιμοποιούν το NFC chip του iPhone.

Μελλοντικά, οι πληρωμές μέσω NFC θα είναι διαθέσιμες απευθείας σε εφαρμογές χωρίς την ανάγκη του Apple Pay ή της εφαρμογής Wallet, ανοίγοντας το δρόμο για third-party υπηρεσίες πληρωμών και τράπεζες να προσφέρουν τις δικές τους λύσεις tap-to-pay στις συσκευές Apple.

Οι χρήστες iPhone θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν μια προεπιλεγμένη εφαρμογή η οποία θα ενεργοποιείται όταν το iPhone βρίσκεται κοντά σε τερματικό NFC ή όταν γίνεται διπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί της συσκευής, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλέον διαθέσιμη η native υποστήριξη για πληρωμές με tap-to-pay χωρίς το Apple Pay.

Η Apple θα απαιτεί από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν NFC για πληρωμές να πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας του κλάδου, όπως η ύπαρξη έγκυρων συμφωνιών με έναν εξουσιοδοτημένο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών.

Όπως και οι υπόλοιπες τροποποιήσεις που εφαρμόζονται στο App Store από σήμερα, η πρόσβαση στην τεχνολογία NFC περιορίζεται σε τραπεζικές εφαρμογές και wallets εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

[via]



Πηγή