Η Apple δεν δέχτηκε να αγοράσει το Bing Search της Microsoft και αυτός είναι ο λόγος

0


Τον Σεπτέμβριο του 2023, μια αναφορά του Bloomberg ισχυριζόταν επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ότι η Microsoft προσέγγισε το 2020 την Apple με σκοπό να της πουλήσει το τμήμα Bing Search. Τώρα, πρόσφατα αποσφραγισμένα δικαστικά έγγραφα φαίνεται να επιβεβαιώνουν ορισμένα μέρη αυτής της ιστορίας.

Το CNBC αναφέρει ότι τα δικαστικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς της Google ότι η Microsoft προσφέρθηκε όντως να πουλήσει το Bing στην Apple το 2018. Η Microsoft φέρεται επίσης να πρότεινε και ένα δευτερεύον σχέδιο όπου η εταιρεία και η Apple θα ξεκινούσαν μια κοινοπραξία με το Bing.

Τα δικαστικά έγγραφα περιλαμβάνουν δηλώσεις του Eddy Cue, ο οποίος ήταν τότε ανώτερος αντιπρόεδρος υπηρεσιών της Apple. Ο Cue είχε δηλώσει ότι δεν είχε εντυπωσιαστεί από την ποιότητα της αναζήτησης του Bing, καθώς και από την επένδυση της ίδιας της Microsoft στο τμήμα. Η κατάθεση έχει τον Cue να δηλώνει:

Δεν επένδυαν σε επίπεδο συγκρίσιμο με αυτό της Google ή με αυτό που θα μπορούσε να επενδύσει η Microsoft. Και ο διαφημιστικός τους οργανισμός και ο τρόπος με τον οποίο έβγαζαν χρήματα δεν ήταν επίσης πολύ καλός.

Η δικογραφία αναφέρεται επίσης στον CEO της Apple, Tim Cook, ο οποίος έστειλε ένα email στα στελέχη της εταιρείας του σχετικά με τις απόψεις του για το Bing, αλλά η κατάθεση αναδιατύπωσε τα συγκεκριμένα σχόλια του Cook.

Τα δικαστικά έγγραφα έρχονται στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ της Google και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίζεται ότι η Google έχει μονοπώλιο στον κλάδο της διαδικτυακής αναζήτησης, ενώ η τελευταία προσπαθεί να αποδείξει πως υπάρχει πράγματι ανταγωνισμός με το Bing.

Η Google υποστηρίζει επίσης ότι η Microsoft προσπάθησε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των ετών να πείσει την Apple να αντικαταστήσει το Google Search ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για τον Safari browser. Η Apple φέρεται να απέρριψε όλες αυτές τις προτάσεις της Microsoft. Το Bing χρησιμοποιήθηκε από την Apple ως μηχανή αναζήτησης για τον ψηφιακό βοηθό Siri από το 2013 έως το 2017. Ωστόσο, η Apple αποφάσισε αργότερα να στραφεί ξανά στο  Google Search ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης για το Siri.

[via]



Πηγή