Η Apple στο στόχαστρο της FCC για το κλείσιμο του Beeper Mini

0


Το τέλος του Beeper Mini ουσιαστικά σκότωσε το όνειρο λειτουργίας του iMessage σε συσκευές Android από την Apple, και τώρα ένας επίτροπος της FCC ζητάει να διερευνηθούν οι ενέργειες της Apple που οδήγησαν στην απόσυρση της εφαρμογής.

Συνοπτικά, το Beeper Mini χρησιμοποιούσε μια αντίστροφη μέθοδο πρόσβασης στο iMessage για να δώσει στους χρήστες των συσκευών Android τη δυνατότητα να στέλνουν μηνύματα “μπλε φούσκας” από τις συσκευές Android τους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του τηλεφωνικού αριθμού της εν λόγω συσκευής. Κατά την εκκίνηση, θα μπορούσε να λειτουργήσει ακόμη και χωρίς Apple ID. Όμως, παρά τη βεβαιότητα του Beeper ότι η Apple δεν θα μπορούσε να σκοτώσει το σύστημα, η Apple το έπραξε ακριβώς αυτό λίγες ημέρες αργότερα. Μετά από εβδομάδες αντιπαράθεσης, το Beeper πέταξε λευκή πετσέτα με μια τελευταία γεφύρωση, η οποία έκτοτε επίσης απενεργοποιήθηκε, καθώς η Apple άρχισε να αποκλείει τα Macs των χρηστών που χρησιμοποιούσαν το Beeper.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, μια διακομματική επιστολή κάλεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να διερευνήσει αν η Apple παραβίασε ή όχι τους αντιμονοπωλιακούς νόμους κλείνοντας το Beeper Mini. Τώρα, ο επίτροπος της FCC Brendan Carr καλεί την FCC να διερευνήσει το θέμα.

Ο Carr μίλησε για το θέμα κατά τη διάρκεια του State of the Net Conference, με ένα απόσπασμα του αιτήματος να δημοσιεύεται στο Twitter/X. Ο Carr εστιάζει συγκεκριμένα στο αν η Apple παραβίασε ή όχι το μέρος 14 των κανόνων της FCC. Όπως σημειώνει το The Verge, το εν λόγω τμήμα καθορίζει τις απαιτήσεις για κάθε “προηγμένη υπηρεσία επικοινωνιών”. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στις απαιτήσεις για την “πρόσβαση σε προηγμένες υπηρεσίες και εξοπλισμό επικοινωνιών από άτομα με αναπηρία”.

[via]



Πηγή