Η Black Friday 2019 έρχεται: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο λάπτοπ | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

7


Φέτος η Black Friday πέφτει αύριο στις 29 Νοεμβρίου αλλά οι προσφορές έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες ενώ αναμένεται να κορυφωθούν αύριο.

Πάμε να δούμε κάποιες συμβουλές για να γλυτώσετε την ταλαιπωρία και να επιλέξετε το κατάλληλο λάπτοπ.

Το σωστό timing είναι το παν

Δυστυχώς, στα φυσικά καταστήματα είναι αναπόφευκτη η αναμονή σε ουρές στις αρχές της ημέρας. Προφανώς σε on-line καταστήματα δεν υπάρχουν ουρές, αλλά ακόμα κι εκεί η ταχύτητα αντίδρασης είναι κρίσιμης σημασίας, ειδικά για μοντέλα περιορισμένης διαθεσιμότητας. Ελέγξτε την ακριβή ώρα κατά την οποία η προσφορά είναι διαθέσιμη και προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε την αγορά, τα πρώτα δευτερόλεπτα. Διαφορετικά, μπορείτε να μην προλάβετε, καθότι είναι πιθανόν οι πραγματικά χαμηλές τιμές να αφορούν ελάχιστα τεμάχια τα οποία θα εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλμού.

Ένας γενικός κανόνας είναι να μην περιμένετε την ημέρα της Black Friday για να ξεκινήσετε τις αγορές σας. Άλλωστε η Black Friday δεν είναι πλέον μόνο η Παρασκευή, αλλά ολόκληρη η εβδομάδα συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου που ακολουθεί. Πολλές προσφορές μπορεί να βγουν από την προηγούμενη ημέρα, την αρχή της εβδομάδας ή ακόμα και τα μεσάνυχτα της 28ης Νοεμβρίου.

Κι ένα έξυπνο tip για το τέλος

Ένα πολύ έξυπνο «κόλπο» για να προλάβετε τις ευκαιρίες πριν από όλους είναι να βάλετε στο ηλεκτρονικό καλάθι τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν αρκετές ημέρες πριν την Black Friday. Όταν η τιμή των προϊόντων πέφτει, το καλάθι θα ενημερώνεται αυτόματα, ενώ εάν είστε μέλος του καταστήματος θα λαμβάνετε και σχετικό e-mail. Μόλις είστε ικανοποιημένοι από την τιμή δεν έχετε παρά να ολοκληρώσετε την αγορά.

Έφτασε η ώρα να αλλάξεις το laptop σου; Η Black Friday είναι η καλύτερη ευκαιρία! Οι… ψαγμένοι ξέρουν ήδη τι πρέπει να αναζητήσουν – πάμε να δούμε έναν σύντομο οδηγό για αρχάριους!

Τώρα όσον αφορά την αγορά laptop, ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για αρχάριους με τους «χρυσούς κανόνες» στην επιλογή laptop.

Προτίμησε laptop με SSD!

Η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε πριν την αγορά καινούργιου laptop, αφορά τον σκληρό δίσκο. Αυτός πρέπει οπωσδήποτε να είναι τεχνολογίας SSD, ώστε να προσφέρει απρόσκοπτη λειτουργία στο laptop σου εξασφαλίζοντας ότι… τα πάντα φορτώνουν άμεσα! Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, οι SSD υπήρχαν κατά κύριο λόγο στα ακριβότερα laptop, τώρα όμως υπάρχει σε μηχανήματα σχεδόν κάθε τιμής. Θα σου προτείναμε να έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 256GB, για να μη φουλάρει γρήγορα!

Μνήμη RAM με τη μεγαλύτερη δυνατή χωρητικότητα!

Το δεύτερο κριτήριο επιλογής laptop είναι η μνήμη RAM. Ακόμα και ένα απλό μηχάνημα για browsing να χρειάζεσαι, τα 4GB RAM δεν επαρκούν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Γι’ αυτό και σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα laptop που να διαθέτει μνήμη RAM τουλάχιστον 8GB. Όσο μεγαλώνει η χωρητικότητα της RAM, τόσο βελτιώνονται οι επιδόσεις του laptop!

Προσοχή στον επεξεργαστή!

Το τρίτο κομμάτι, που θα παίξει μεγάλο ρόλο στην απόδοση του νέου σου laptop, είναι ο επεξεργαστής. Εδώ οι επιλογές ποικίλουν ανάλογα με τη χρήση. Ακόμα και οι πιο αδύναμοι επεξεργαστές, μπορεί να είναι αρκετοί για εσένα. Αν, όμως, θες ένα μηχάνημα για το οποίο μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα δουλεύει αξιοπρεπώς για αρκετά χρόνια, τότε σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα laptop με επεξεργαστή Intel Core i5 ή AMD Ryzen 5. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές προσφέρουν την καλύτερη αναλογία απόδοσης/τιμής, οπότε μπορείς να βρεις laptop αρκετά δυνατό, αλλά και αρκετά οικονομικό.

Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, όπως το μέγεθος οθόνης, είναι προσωπική απόφαση, οπότε επίλεξε αυτό που σε βολεύει περισσότερο. Δες εδώ όλα Black Friday Deals σε laptop, για να βρεις το κατάλληλο για σένα!





Πηγή