Η Facebook απέστειλε κατά λάθος αναφορές των developers σε τυχαίους testers των εφαρμογών τους

10


Οι γκάφες της Facebook συνεχίζονται και εξακολουθούν να εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τη διαχείρισης των δεδομένων που έχει στην κατοχή της. Η τελευταία αφορά την κατά λάθος αποστολή email με αναλυτικές αναφορές που αφορούν τους developers και τις εφαρμογές τους, σε τυχαίους χρήστες.

Μια αναφορά Facebook App Analytics προορίζεται αποκλειστικά για τον developer που έχει δημιουργήσει κάποια εφαρμογή και άλλα μέλη της ομάδας του, όπως αναλυτές και διαχειριστές (admins). Αντ’ αυτών, το email έφυγε σε τυχαίους testers των εφαρμογών και παρότι δεν περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες, δεν παύει να αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία όπως page views, μέσο όρο χρηστών ανά εβδομάδα, user IDs κ.ά.

Η διαρροή ήρθε στο προσκήνιο από έναν developer που επικοινώνησε με την ιστοσελίδα TechCrunch για να αναφέρει ότι η αναφορά του παραδόθηκε σε κάποιον τρίτο. Μετά από λίγο, η Facebook επιβεβαίωσε ότι έγιναν παρόμοιες λανθασμένες αποστολές για το 3% των εφαρμογών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα App Analytics, τονίζοντας, όμως, ότι οι παραλήπτες δεν μπορούσαν να δουν τίποτα περισσότερο από αυτά που αναφέρονται στα emails. Υποσχέθηκε, επίσης, ότι θα ενημερώσει όλους τους developers που θίγονται από αυτό το λάθος.

Αυτό δεν σώζεται, πάντως, είναι το γεγονός ότι στους testers που έλαβαν τα emails θα μπορούσαν να “κρύβονται” ανταγωνιστές των developers που παίρνουν στα χέρια τους χρήσιμες πληροφορίες. Η Facebook ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται σε bug του συστήματος αποστολής email και ότι το έχει διορθώσει.

[via]



Πηγή