Η Google ίσως αποτρέψει εν μέρει το sideloading εφαρμογών με την έλευση του Android 14

5


Τον περασμένο μήνα ήρθε στη δημοσιότητα η είδηση ότι η Apple θα αναγκαστεί να επιτρέψει το sideloading εφαρμογών στις συσκευές iOS μετά από έντονες πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη third-party καταστημάτων εφαρμογών. Η Apple είναι γνωστό ότι θεωρεί το sideloading ως μεγάλη απειλή για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών, διότι οι εξωτερικές εφαρμογές δεν έχουν περάσει από τους αυστηρούς ελέγχους του App Store.

Αυτό που δεν περιμέναμε, ωστόσο, έρχεται από πλευράς Google, η οποία λέγεται ότι για πρώτη φορά θα επιχειρήσει να μπλοκάρει το sideloading εφαρμογών με την έλευση του Android 14! Για να είμαστε πιο ακριβείς, η εταιρεία δεν θα σταματήσει απόλυτα το sideloading, απλά θα μπλοκάρει τις παρωχημένες εφαρμογές τόσο από τα third-party καταστήματα, όσο και από το δικό της Google Play Store.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5Google, η Google ανανέωσε τους Όρους Χρήσης του καταστήματος Google Play και πλέον απαιτεί από τις νέες εφαρμογές που έρχονται σε αυτό να στοχεύουν ως μίνιμουμ στις συσκευές με Android 12. Επιπλέον, εντοπίστηκε μια αλλαγή στον κώδικα που υποδεικνύει ότι το Android 14 θα θέσει ακόμα πιο αυστηρούς κανόνες για τις νέες εφαρμογές.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οι παρωχημένες εφαρμογές δεν θα είναι εφικτό να εγκατασταθούν στις συσκευές Android, ανεξάρτητα από που προέρχονται. Η Google προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τις malware εφαρμογές που συνήθως χτυπούν σε παλαιότερες εκδόσεις του SDK που χρησιμοποιούν οι developers.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα αρχίσουν να έρχονται στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία για το Android 14, το οποίο λογικά θα παρουσιαστεί αναλυτικά τον Μάιο στο Google I/O 2023.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή