Η Google βάζει περιορισμούς για τα notches που μπορεί να έχει ένα smartphone

10


Είναι γνωστό ότι το Android P θα υποστηρίζει και επίσημα τα notches που βλέπουμε σε ολοένα και περισσότερα smartphones από διάφορες εταιρείες, αλλά η Google θέλει να θεσπίσει κανόνες για τους κατασκευαστές προτού χαθεί η μπάλα με τα διάφορα μεγέθη και μπλεχτούν οι developers στον προγραμματισμό των εφαρμογών τους.

Στο επίσημο blog των Android developers, η Megan Potoski αποκάλυψε ότι η Google βρίσκεται σε επικοινωνία με τους κατασκευαστές – συνεργάτες της για να μπουν αυτοί οι περιοριστικοί κανόνες σε ό,τι αφορά τα notches. Ο βασικός κανόνας είναι ότι καμία συσκευή δεν θα μπορεί να έχει παραπάνω από δύο “κοψίματα” στην πρόσοψη και μόνο ένα σε κάθε πλευρά (επάνω και κάτω, όχι αριστερά και δεξιά).

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει συσκευή με 2 ή 3 notches, αλλά δεν είναι και δύσκολα να συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που έχουμε δεκάδες κατασκευαστές smartphones που θέλουν να διαφοροποιηθούν από τους υπολοίπους. Η Google δεν μπορεί να έχει, βέβαια, τον απόλυτο έλεγχο στις σχεδιαστικές γραμμές των εταιρειών, ιδιαίτερα μετά και τα όσα έγιναν με την Ευρωπαϊκή Ένωση τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, μπορεί να μπλοκάρει την πρόσβαση στο κατάστημα Google Play για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της.

Επαναλαμβάνουμε ότι το πρόβλημα της Google αφορά καθαρά την εξυπηρέτηση των developers για να μην δυσκολεύονται στην προσαρμογή των εφαρμογών τους για κάθε “τρέλα” κάθε κατασκευαστή smartphone. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το Android P περιλαμβάνει επιλογές για τις εφαρμογές που τους δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν ή να αγνοήσουν το notch μιας συσκευής. Η προκαθορισμένη επιλογή, μάλιστα, θα είναι η δεύτερη (να αγνοούν το notch) και θα είναι στο χέρι του developer αν θέλει να την προσαρμόσει ανάλογα με τα “κοψίματα” στην οθόνη.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή το λειτουργικό σύστημα Android χρησιμοποιείται σε 16 smartphones με notch από 11 διαφορετικές εταιρείες.

[via]



Πηγή