Categories: Google

Η Google βάζει περιορισμούς για τα notches που μπορεί να έχει ένα smartphone


Είναι γνωστό ότι το Android P θα υποστηρίζει και επίσημα τα notches που βλέπουμε σε ολοένα και περισσότερα smartphones από διάφορες εταιρείες, αλλά η Google θέλει να θεσπίσει κανόνες για τους κατασκευαστές προτού χαθεί η μπάλα με τα διάφορα μεγέθη και μπλεχτούν οι developers στον προγραμματισμό των εφαρμογών τους.

Στο επίσημο blog των Android developers, η Megan Potoski αποκάλυψε ότι η Google βρίσκεται σε επικοινωνία με τους κατασκευαστές – συνεργάτες της για να μπουν αυτοί οι περιοριστικοί κανόνες σε ό,τι αφορά τα notches. Ο βασικός κανόνας είναι ότι καμία συσκευή δεν θα μπορεί να έχει παραπάνω από δύο “κοψίματα” στην πρόσοψη και μόνο ένα σε κάθε πλευρά (επάνω και κάτω, όχι αριστερά και δεξιά).

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει συσκευή με 2 ή 3 notches, αλλά δεν είναι και δύσκολα να συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που έχουμε δεκάδες κατασκευαστές smartphones που θέλουν να διαφοροποιηθούν από τους υπολοίπους. Η Google δεν μπορεί να έχει, βέβαια, τον απόλυτο έλεγχο στις σχεδιαστικές γραμμές των εταιρειών, ιδιαίτερα μετά και τα όσα έγιναν με την Ευρωπαϊκή Ένωση τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, μπορεί να μπλοκάρει την πρόσβαση στο κατάστημα Google Play για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της.

Επαναλαμβάνουμε ότι το πρόβλημα της Google αφορά καθαρά την εξυπηρέτηση των developers για να μην δυσκολεύονται στην προσαρμογή των εφαρμογών τους για κάθε “τρέλα” κάθε κατασκευαστή smartphone. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το Android P περιλαμβάνει επιλογές για τις εφαρμογές που τους δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν ή να αγνοήσουν το notch μιας συσκευής. Η προκαθορισμένη επιλογή, μάλιστα, θα είναι η δεύτερη (να αγνοούν το notch) και θα είναι στο χέρι του developer αν θέλει να την προσαρμόσει ανάλογα με τα “κοψίματα” στην οθόνη.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή το λειτουργικό σύστημα Android χρησιμοποιείται σε 16 smartphones με notch από 11 διαφορετικές εταιρείες.

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Το streaming του μέλλοντος: Εικονική πραγματικότητα και διαδραστικές σειρές με διαφορετικές πλοκές

Το streaming του μέλλοντος: Εικονική πραγματικότητα και διαδραστικές σειρές με διαφορετικές πλοκές - Newsbeast play…

5 ώρες ago

Το Threads εξελίσσεται σε σοβαρή απειλή για το X (πρώην Twitter)

Μετά από ένα εκρηκτικό ξεκίνημα και μια αναμενόμενη πτώση ώσπου να προστεθούν αρκετές quality of…

7 ώρες ago

Η AI ανακαλύπτει ότι διάσημος πίνακας δεν ανήκει εξολοκλήρου στον δημιουργό του

Μια ομάδα ερευνητών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ δημιούργησε έναν custom αλγόριθμο που…

7 ώρες ago

Πως να το επανεγκαταστήσεις χωρίς να χάσεις τίποτα

Όταν ένα Windows PC αρχίζει να «τα παίζει» μία από τις πρώτες ενέργειες που πραγματοποιούν…

7 ώρες ago

Η ερώτηση του Newsbeast στη Sophia, το διασημότερο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, στο πλαίσιο της Beyond

Η ερώτηση του Newsbeast στη Sophia, το διασημότερο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, στο πλαίσιο της Beyond…

17 ώρες ago

Νέος CEO της ADMO Lifestyle Holding ο Sanjay Nandi

Νέος CEO της ADMO Lifestyle Holding αναλαμβάνει ο Sanjay Nandi. Ο κ. Nanti θα υπηρετήσει…

18 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.