Η Google διευκολύνει την ταυτόχρονη ανάπτυξη εφαρμογών για iOS, Android και web

6


Το Project IDX, η all-in-one διαδικτυακή σουίτα ανάπτυξης εφαρμογών της Google με ενισχυμένη Τεχνητή Νοημοσύνη, εκπληρώνει κάποιες από τις πρώτες υποσχέσεις της. Μεταξύ άλλων βελτιώσεων, οι developers μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε έναν πλήρη προσομοιωτή iOS και εξομοιωτή Android απευθείας από τον browser, επιτρέποντας την ανάπτυξη εφαρμογών iOS χωρίς Mac.

Το Project IDX της Google, το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι και κυκλοφόρησε σε early access, είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια που αποσκοπεί στην εξομάλυνση ορισμένων από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προγραμματιστές. Με ένα μόνο παράθυρο του browser, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε έναν ολοκληρωμένο επεξεργαστή κώδικα, ένα απομακρυσμένο τερματικό, μια σουίτα από πρότυπα και μια διαδικτυακή προεπισκόπηση της εφαρμογής σας.

Επιπλέον, όπως σχεδόν κάθε άλλη υπηρεσία της Google αυτές τις μέρες, το IDX περιλαμβάνει ενσωματωμένη βοήθεια Τεχνητής Νοημοσύνης και δυνατότητα συμπλήρωσης κώδικα. Το πιο σημαντικό είναι ότι, δεδομένου ότι όλα εκτελούνται στο Google Cloud, ο ίδιος σταθμός εργασίας του Project IDX είναι διαθέσιμος σε εσάς από οποιαδήποτε συσκευή με web browser.

Μια από τις πιο συναρπαστικές προοπτικές του αρχικού Project IDX ήταν η πρόθεση της Google να εισαγάγει υποστήριξη για εξομοιωτές Android και προσομοιωτές iOS. Σε μια νέα ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο του Project IDX, η Google γνωστοποίησε ότι η υποστήριξη Android και iOS έχει επεκταθεί ευρέως σε όσους έχουν περάσει από τη λίστα αναμονής.

Με την υποστήριξη προσομοιωτών iOS, το Project IDX δίνει τη δυνατότητα στους developers να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στην ανάπτυξη εφαρμογών iOS χωρίς να χρειάζεται να έχουν Mac. Πέρα από το ότι είναι χρήσιμο για native εφαρμογές, η τριάδα των προεπισκοπήσεων του IDX επιτρέπει στους web developers να δοκιμάζουν ταυτόχρονα τις ιστοσελίδες τους στο Safari για iOS, στο Chrome για Android και στην desktop έκδοση του Chrome.

Η λειτουργία είναι επίσης ειδικά προσανατολισμένη προς τους προγραμματιστές που χρησιμοποιούν την Flutter, οι οποίοι συχνά θα ήθελαν να δουν πώς οι αλλαγές τους μπορεί να επηρεάσουν τις εκδόσεις Android, iOS και web της εφαρμογής τους. Προς το παρόν, ωστόσο, η Google εξακολουθεί να χαρακτηρίζει την υποστήριξη του iOS ως “πειραματική“.

Ταυτόχρονα, η Google επιδιώκει επίσης να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους developers να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το Project IDX με τις γλώσσες και τα frameworks που προτιμούν. Αυτό ξεκινά με την προσθήκη νέων templates για τις Astro, Go, Python/Flask, Qwik, Lit, Preact, Solid.js και Node.js. Η εταιρεία αναφέρει ακόμη ότι ο χώρος εργασίας IDX και τα διαθέσιμα πρότυπα μπορούν να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις σας με το Nix.

Άλλες πρόσφατες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν αυτόματη διαμόρφωση του firewall με βάση τις ανάγκες του project σας, άμεση πρόσβαση σε εργαλεία γραμμής εντολών και βελτιώσεις στην υποστήριξη του Docker. Εν τω μεταξύ, οι developers σε 15 επιπλέον χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, του Καναδά, της Ινδίας και του Μεξικού, έχουν αποκτήσει πρόσβαση στα χαρακτηριστικά AI του Project IDX.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ήδη, φροντίστε να εγγραφείτε στη λίστα αναμονής για να έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε το Project IDX της Google.

[Google]



Πηγή