Η Google επιτίθεται ακόμα πιο δυναμικά στις εφαρμογές τύπου YouTube ReVanced

0


Τον τελευταίο περίπου χρόνο, έχουμε δει πολλές αλλαγές στο YouTube, με κάποιες από αυτές να έχουν μεγάλες επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες απολαμβάνουν την πλατφόρμα. Δεδομένου ότι τα έσοδα από τις διαφημίσεις αποτελούν σημαντικό μέρος του YouTube, η Google είναι αρκετά επιθετική στο να κυνηγήσει όσους προσπαθούν να παρακάμψουν το σύστημα. Προς το τέλος του 2023, άρχισε να καταπολεμά τα ad blockers, και τώρα, φαίνεται ότι προσπαθεί να βάλει τέλος στις third-party εφαρμογές που δεν τηρούν τους κανόνες του (π.χ. YouTube Vanced).

Η είδηση έρχεται απευθείας από τη σελίδα υποστήριξης του YouTube, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να καταπολεμά τις εφαρμογές που παραβιάζουν τους όρους παροχής υπηρεσιών του, ειδικά εκείνες που συμμετέχουν στο μπλοκάρισμα διαφημίσεων. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το YouTube λαμβάνει μέτρα κατά τέτοιου είδους εφαρμογών, με το Vanced να τερματίζεται το 2022. Βέβαια, αν δεν είστε πραγματικά σίγουροι αν η εφαρμογή σας πρόκειται να επηρεαστεί, πιθανότατα θα το διαπιστώσετε αρκετά σύντομα απλά παρακολουθώντας μερικά βίντεο, καθώς είτε θα αντιμετωπίσετε προβλήματα buffering είτε θα λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος που θα αναφέρει: “Το ακόλουθο περιεχόμενο δεν είναι διαθέσιμο σε αυτή την εφαρμογή“.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης του YouTube, οι third-party εφαρμογές δεν επιτρέπεται να απενεργοποιούν τις διαφημίσεις, επειδή αυτό εμποδίζει τους δημιουργούς να μπορούν να εκμεταλλευτούν το περιεχόμενό τους.

Φυσικά, τα πράγματα μπορούν πάντα να αλλάξουν, με τους developers να γίνονται ακόμα πιο δημιουργικοί για να προσπαθούν να βρουν άλλες παρακάμψεις. Αλλά προς το παρόν, φαίνεται ότι οι εφαρμογές που δεν ακολουθούν τις οδηγίες θα αντιμετωπίσουν κάποιες δυσκολίες ή θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν την επίσημη εφαρμογή YouTube ως λύση. Η επίσημη εφαρμογή του YouTube παρέχει την καλύτερη εμπειρία, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα λειτουργιών, αλλά αν θέλετε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή χωρίς διαφημίσεις, θα πρέπει να πληρώνετε κάθε μήνα και να γίνετε συνδρομητής του YouTube Premium.

[YouTube]



Πηγή