Η Google θα σε προστατεύει ακόμη περισσότερο από τις κακόβουλες εφαρμογές

7


Ο ανοικτός χαρακτήρας του Android OS που επιτρέπει, μεταξύ άλλων, την εύκολη εγκατάσταση εφαρμογών από third-party καταστήματα και όχι μόνο, καθιστά το λειτουργικό σύστημα της Google αρκετά πιο ευάλωτο σε κακόβουλες ενέργειες. Η εταιρεία προσφέρει εδώ και αρκετά χρόνια προστασία μέσω του συστήματος Google Play Protect, το οποίο σαρώνει τις εφαρμογές της συσκευής για το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από malware, αλλά τώρα περνά στο επόμενο επίπεδο όπως ανακοίνωσε επίσημα η Google.

Συγκεκριμένα, το Google Play Protect θα πραγματοποιεί έλεγχο σε πραγματικό χρόνο στον κώδικα των εφαρμογών που επιχειρείς να εγκαταστήσεις έξω από το κατάστημα της, με σκοπό να διερευνήσει αν υπάρχει κίνδυνος για την συσκευή και τα δεδομένα σου προτού προβείς σε αυτήν την ενέργεια. Σε περίπτωση που εντοπίσει κάτι ύποπτο, θα ενημερώνει σχετικά τον χρήστη με αναλυτικές πληροφορίες και θα τον παροτρύνει να μην προχωρήσει σε εγκατάσταση τους.

Η αρχή θα γίνει από την Ινδία και έπειτα θα επεκταθεί στις υπόλοιπες χώρες μέσα στους επόμενους μήνες. Όπως σημειώνει η Google, το σύστημα Google Play Protect σαρώνει καθημερινά περισσότερες από 125 δισεκατομμύρια εφαρμογές και έχει την δυνατότητα να τις αδρανοποιεί αυτοβούλως αν εντοπίσει πρόβλημα.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή