Η Google τονίζει ότι ο Google Assistant δεν πραγματοποιεί μυστικές ηχογραφήσεις

10


Ύστερα από την εξήγηση της Google για το τι συμβαίνει με τις «μυστικές» ηχογραφήσεις του Google Assistant, η εταιρεία παρείχε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τις επικείμενες δηλώσεις της.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι αποφάσισε να μοιραστεί όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Google Assistant προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι όποιες παρανοήσεις.

Με έναν σύνδεσμο που κοινοποίησε και οδηγούσε απευθείας στο Safety Center για τη λειτουργία του Google Assistant, έγινε ξεκάθαρο ότι ο βοηθός της Google βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή μέχρι να ενεργοποιηθεί από τον χρήστη.

Η εταιρεία τόνισε επίσης ότι «ενώ το Google Assistant βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, ταυτόχρονα επεξεργάζεται σύντομα αποσπάσματα ήχου (λίγα δευτερόλεπτα) για να εντοπίσει μια ενεργοποίηση – όπως όταν λέτε Hey Google. Εάν δεν εντοπιστεί ενεργοποίηση, τότε αυτά τα αποσπάσματα ήχου δεν θα σταλούν, ούτε θα αποθηκευτούν στην Google».

Τέλος, όταν το Google Assistant ενεργοποιηθεί «η εγγραφή μπορεί να περιλαμβάνει λίγα δευτερόλεπτα προτού ενεργοποιήσετε τον Assistant σας προκειμένου να πιάσει το αίτημά σας την κατάλληλη στιγμή».

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]



Πηγή