Η LG σε πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανάπτυξη του 6G

9


Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε την εκλογή του Δρ Lee Ki-dong, Διευθυντή του τμήματος research engineer στο Research and Standards στην LG USA, ως πρόεδρος του Applications Working Group της Next G Alliance έως το 2023, μία πρωτοβουλία της βιομηχανίας Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS) για να προωθήσει την κορυφαία τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας 6G για την επόμενη δεκαετία στη Βόρεια Αμερική.

Προετοιμάζοντας το έδαφος για την εμπορική διαθεσιμότητα του 6G, η Next G Alliance, μια συνεργασία περίπου 50 κορυφαίων εταιρειών πληροφορικής και επικοινωνίας που εργάζονται με κοινό στόχο την προώθηση της τεχνολογίας 6G, θα επηρεάσει και θα περικλείει όλο το φάσμα των διαδικασιών όπως την Έρευνα και Ανάπτυξη, την κατασκευή, την τυποποίηση και την ετοιμότητα της αγοράς. Στο πλαίσιο της Next G Alliance, η Ομάδα Εργασίας Εφαρμογών είναι υπεύθυνη για τον προσδιορισμό, την αξιολόγηση και την αποτίμηση των σεναρίων χρήσης της τεχνολογίας 6G, σε συντονισμό με άλλες ομάδες της Next G Alliance για την προώθηση του σχεδίου δράσης του 6G στη Βόρεια Αμερική.

Επικεφαλής της LG στο Next G Alliance είναι ο Δρ Lee, ο οποίος συμμετέχει ενεργά για πάνω από 20 χρόνια στην έρευνα και την τυποποίηση συστημάτων κινητής και δορυφορικής επικοινωνίας σε διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των IEEE και 3GPP. Στο παρελθόν, διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο 3GPP System Architecture Working Group 1 από το 2015 έως το 2019 και έπειτα διεύρυνε την ειδικότητά του στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ο Δρ Lee έλαβε το διδακτορικό του στον τομέα Operations Research, Industrial & Systems Engineering από το Advanced Institute of Science and Technology της Κορέας (Korea Advanced Institute of Science and Technology -KAIST).

«Το έργο της Next G Alliance ανοίγει το δρόμο για το 6G και η Applications Working Group θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στον επαναπροσδιορισμό του τοπίου των τηλεπικοινωνιών στο μέλλον», δήλωσε ο Δρ Lee. «Η LG έχει μια μακρά ιστορία ως ηγέτης στο χώρο της ασύρματης τεχνολογίας και είναι τιμή μου που εκπροσωπώ την εταιρεία σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία».

Ως πρωτοπόρος στις καινοτομίες vehicle-to-everything (V2X), η LG αντιλαμβάνεται τη σημασία του 6G για το μέλλον του mobility. Ένα κινητό σύστημα που μεταδίδει πληροφορίες με υψηλή ταχύτητα και εξαιρετική ανταπόκριση, αξιοπιστία και χαμηλή καθυστέρηση σύνδεσης είναι απαραίτητο για την επιτυχία των αυτόνομων οχημάτων επόμενης γενιάς. Η χαμηλή καθυστέρηση είναι κρίσιμη όταν τα αυτοκίνητα ταξιδεύουν με υψηλές ταχύτητες ενώ η επικοινωνία είτε αφορά σε vehicle to vehicle, vehicle to infrastructure ή vehicle to pedestrian μέσω 6G μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ατυχημάτων και σε μία ασφαλέστερη οδηγική εμπειρία.

Η LG Electronics δραστηριοποιείται εδώ και αρκετό καιρό στην έρευνα για το 6G, εγκαινιάζοντας το LG-KAIST 6G Research Center στη Νότια Κορέα το 2019 και συνεργαζόμενη με το Korea Research Institute of Standards and Science για τη μελέτη αναδυόμενων τεχνολογιών 6G. Νωρίτερα φέτος, η LG και η KAIST εισήγαγαν την Keysight Technologies Inc., την εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού για ασύρματες δοκιμές και μετρήσεις παγκοσμίως, με στόχο να εξελίξουν τη συνεργασία τους και στο μέλλον.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή