Η MediaTek υπόσχεται 2.4x φορές μεγαλύτερες ταχύτητες

6


Σπουδαίες ανακοινώσεις από τη MediaTek, η οποία έχει πάψει πλέον να θεωρείται ο «φτωχός συγγενής» στον χώρο τον ημιαγωγών και βάζει πλώρη για να αμφισβητήσει στα ίσια την πρωτοκαθεδρία της Qualcomm. Εκτός από το πρώτο SoC κατασκευασμένο στα 4nm που θα δούμε σε επόμενο άρθρο (MediaTek Dimensity 9000), η εταιρεία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να παρουσιάσει την τεχνολογία Wi-Fi 7 στο επερχόμενο CES 2022 (5-8 Ιανουαρίου 2022).

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα των Wi-Fi 6 (802.11ax) routers (και στα σπάργανα των WiFi 6E), αλλά η MediaTek νιώθει έτοιμη για την επόμενη γενιά. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εκτιμά πως το WiFi 7 (802.11be) θα προσφέρει 2.4x φορές μεγαλύτερες ταχύτητες και χαμηλότερη καθυστέρηση σε σύγκριση με το WiFi 6, επομένως, θεωρητικά περιμένουμε ταχύτητες έως 30Gbps.

Η παρουσίαση της MediaTek θα γίνει μεν στο CES 2022, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα δούμε το WiFi 7 σε εμπορική διάθεση τόσο σύντομα. Σύμφωνα με τον IEEE, τον οργανισμό που επικυρώνει τα πρωτόκολλα WiFi, το WiFi 7 (802.11be) θα οριστικοποιηθεί μέσα στο 2024 και από εκεί και έπειτα θα είναι διαθέσιμες οι προδιαγραφές στους κατασκευαστές routers, PCs, smartphones, tablets κλπ. για να το υιοθετήσουν.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]





Πηγή