Η Microsoft ετοιμάζεται για το άνοιγμα σε άλλες παιχνιδοκονσόλες

1


Καθώς μετράμε τις ώρες μέχρι την προγραμματισμένη επίσημη ενημέρωση της Microsoft σχετικά με το Xbox την προσεχή Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, μια νέα αναφορά υποστηρίζει ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει σύντομα δύο first-party τίτλους για κονσόλες παιχνιδιών που δεν ανήκουν στην ίδια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, το μουσικό παιχνίδι δράσης Hi-Fi Rush της Tango Gameworks και το περιπετειώδες RPG Pentiment της Obsidian Entertainment θα είναι τα πρώτα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν από τη Microsoft και θα διατεθούν σε άλλες κονσόλες, πιθανότατα στο PlayStation 5 της Sony και στο Nintendo Switch. Επιπλέον, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι αργότερα φέτος, θα ισχύσει το ίδιο και για το online πειρατικό game Sea of Thieves της Rare. Η δημοσίευση ισχυρίζεται ότι εξετάζονται και άλλα first-party παιχνίδια της Microsoft για κυκλοφορία σε διάφορες κονσόλες.

Η ίδια αναφορά υποστηρίζει ότι η Microsoft προβαίνει σε αυτές τις αλλαγές εν μέρει λόγω της μείωσης του ρυθμού αύξησης των συνδρομητών της υπηρεσίας Xbox Game Pass. Η Microsoft δεν έχει αποκαλύψει επίσημα πόσοι χρήστες διαθέτουν το Xbox Game Pass από τον Ιανουάριο του 2022, όταν δήλωσε πως είχε 25 εκατομμύρια συνδρομητές. Τον τελευταίο χρόνο, το The Verge ισχυρίζεται ότι η Microsoft έχει δώσει λιγότερη έμφαση στο Xbox Game Pass, και στο Xbox Cloud Gaming, προκειμένου να αυξήσει τους αριθμούς για το πακέτο PC Game Pass.

Η ενημέρωση της Πέμπτης για τις δραστηριότητες του Xbox θα μπορούσε επίσης να ρίξει νέο φως στα σχέδια της Microsoft για τα mobile games. Η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει ότι εργάζεται για την ανάπτυξη ενός καταστήματος παιχνιδιών για φορητές συσκευές. Ο CEO της Microsoft Gaming, Phil Spencer, δήλωσε τον Νοέμβριο του 2023 ότι “συζητούσε με άλλους εταίρους” σχετικά με την ανάπτυξη αυτού του νέου καταστήματος για φορητές συσκευές.

[via]



Πηγή