Η Microsoft προχωρά σε μαζικές απολύσεις 10.000 εργαζομένων

6


Οι φήμες των προηγούμενων ημερών επιβεβαιώθηκαν δυστυχώς και ακόμα μία εταιρεία – κολοσσός προχωρά άμεσα σε μαζικές απολύσεις. Η Microsoft θα κόψει περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, καθώς σύμφωνα με τον CEO της (Satya Nadella) έχει θέσει ως στόχο να μειώσει το εργατικό δυναμικό κατά 5% μέχρι να ολοκληρωθεί το τρέχον οικονομικό έτος (τέλη Μαρτίου 2023).

Ήδη αρκετοί εργαζόμενοι στη Microsoft έχουν λάβει το κακό μαντάτο και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Η Microsoft απασχολεί περισσότερους από 220.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και αυτή η μαζική ενέργεια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της, μετά τις 18.000 θέσεις που κόπηκαν το 2014, λίγο καιρό αφότου ανέλαβε καθήκοντα CEO ο Nadella.

Οι απολύσεις δεν επηρεάζουν κάποιο συγκεκριμένο τμήμα της εταιρείας, παρόλα αυτά, έχει γίνει γνωστό ότι αρκετές θέσεις αφορούν εργαζόμενους της Bethesda και του τμήματος Xbox. Δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποια σύνδεση με την επικείμενη εξαγορά της Activision-Blizzard, η οποία ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα ολοκληρωθεί λόγω των ενστάσεων διάφορων ρυθμιστικών αρχών περί ανταγωνισμού σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα είχαμε δει τη Meta να απολύει 11.000 εργαζόμενους, για να ακολουθήσει η Amazon με 18.000 εργαζόμενους. Είναι εμφανές ότι οι εταιρείες τεχνολογίας (και όχι μόνο) θέλουν να συμμαζευτούν και να δουν το προσωπικό τους να γίνεται πιο αποδοτικό, αλλά ταυτόχρονα το λες παράδοξο με τα ολοένα και πιο μεγάλα κέρδη που ανακοινώνουν οι περισσότερες από αυτές…

[Microsoft]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή