Η Netflix θεωρεί μεγαλύτερο ανταγωνιστή της το….Fortnite!

7


Η τεράστια επιτυχία του Netflix ήταν αναμενόμενο ότι θα ωθούσε και άλλες εταιρείες περιεχομένου είτε να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους, είτε να δημιουργήσουν νέες με σκοπό να το ανταγωνιστούν και να το ξεπεράσουν.

Αναλογιστείτε ότι βρίσκονται στον αέρα μεταξύ άλλων τα Amazon Prime Video, Hulu, HBO Now, CBS All Access, YouTube TV και έρχεται μέσα στο 2019 και το Disney+. Για τη Netflix, ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν την τρομάζει και θεωρεί μεγαλύτερο ανταγωνιστή όλων το… Fortnite!

Σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε για τους μετόχους της εταιρείας, το Netflix αναφερει ότι ανταγωνίζεται τα videos του Fortnite στο YouTube περισσότερο απ’ ο,τι τις υπηρεσίες του HBO. Απόδειξη τα νούμερα που βλέπουν σε περιόδους που το YouTube βγαίνει εκτός λειτουργίας. Σε αυτά τα μικρά “νεκρά” διαστήματα, η παρακολούθηση στο Netflix χτυπά απότομη άνοδο.

Υπάρχουν χιλιάδες ανταγωνιστές σε αυτήν την πολύ κατακερματισμένη αγορά που παλεύει να επιφέρει ψυχαγωγία στους χρήστες. Η ανάπτυξη μας βασίζεται στο γεγονός ότι προσφέρουμε μια εξαιρετική εμπειρία σε σύγκριση με τους υπολοίπους και γι’ αυτό μας επιλέγουν οι χρήστες

Βέβαια, το Fortnite δεν κυριαρχεί μόνο στο YouTube, αφού περισσότεροι από 37 εκατομμύρια χρήστες παρακολουθούν σχετικά videos και στην πλατφόρμα Twitch. Συνήθως βρίσκεται στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση θεαματικότητας και πέφτει από εκεί μόνο όταν κάποιο άλλο παιχνίδι πραγματοποιεί live event.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η Netflix κοιτάζει στα σοβαρά ως ανταγωνιστή ένα video game, παρά κάποια άλλη παρόμοια υπηρεσία. Αυτό μας δείχνει ότι αντιμετωπίζει τον τομέα της ψυχαγωγίας σε ένα πιο ευρύ επίπεδο, με ο,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τις μελλοντικές κινήσεις της.

Για την ώρα, όμως, το μόνο σοβαρό που έχουμε είναι η αύξηση των συνδρομών για την αγορά των ΗΠΑ.

[via]



Πηγή