Η Nintendo επανακυκλοφορεί ένα ρετρό gadget της δεκαετίας του ’80 -Το περίφημο Game & Watch [εικόνες & βίντεο] | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

9


Σε νοσταλγική διάθεση φαίνεται ότι βρίσκεται η Nintendo τον τελευταίο καιρό, καθώς επανακυκλοφορεί ένα ρετρό gadget της δεκαετίας του ’80.

Η φορητή κονσόλα Game & Watch, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1980 και βρισκόταν στην παραγωγή μέχρι το 1991, ήταν υπεύθυνη για την τοποθέτηση της Nintendo στον χάρτη των video games. Απέχει παρασάγγας από τη Nintendo του σήμερα, που κυκλοφορεί τακτικά παιχνίδια τα οποία πουλάνε σαν τρελά και που συνδέει τους ανθρώπους στο διαδίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Game & Watch ήταν μια σειρά παιχνιδιών χειρός που η Nintendo πούλησε πριν ο κόσμος ερωτευτεί το Game Boy. Σε αντίθεση με το Game Boy, τα ασπρόμαυρα παιχνίδια του Game & Watch μπορούσαν να παίξουν μόνο ένα παιχνίδι το καθένα.

Το νέο Game & Watch έχει τη μορφή του πρωτότυπου με το κόκκινο και χρυσό σχεδιασμό του, αλλά είναι σαφώς εκσυγχρονισμένο, καθώς φορτίζεται από USB-C και είναι έγχρωμο. Το νέο Game & Watch θα παίζει τρία παιχνίδια: “Super Mario Bros.”, “Super Mario Bros .: The Lost Levels” και “Ball (the Mario version).” Μόνο το “Ball”, παραμένει ασπρόμαυρο.

Οι θαυμαστές οποιουδήποτε παιχνιδιού “Super Mario Bros.” θα αναγνωρίσουν αμέσως την εμβληματική μουσική.

Το νέο Game & Watch έχει τη μορφή του πρωτότυπου / Φωτογραφία: Nintendo / Facebook

Η λειτουργία πολλών παικτών για το Game & Watch σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε πρώτα ως Mario στο “Super Mario Bros.” και μετά να αφήστε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας να πάρει την κονσόλα για να παίξει ως Luigi. Κανένα από αυτά τα μοντέρνα σύνδεση με την επιχείρηση Διαδικτύου εδώ.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η κονσόλα Game & Watch είναι επίσης κυριολεκτικά ρολόι. Πατώντας το κουμπί Ώρα, εμφανίζεται ένα ρολόι, μαζί με τον Mario να πηδάει.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η κονσόλα Game & Watch είναι επίσης και ρολόι
Όπως υποδηλώνει το όνομα, η κονσόλα Game & Watch είναι επίσης και ρολόι / Φωτογραφία: Nintendo / Facebook

Παρόλο που το Game & Watch δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια βιντεοπαιχνιδιών της Nintendo, ήταν η πρώτη επιτυχημένη, ανοίγοντας το δρόμο για το Nintendo Entertainment System το 1985 και το Game Boy το 1989.

Το Game & Watch δεν είναι τόσο γνωστό όσο μερικά από τα άλλα συστήματα παιχνιδιών της Nintendo, αλλά ήταν το πρώτο σύστημα που παρουσίασε την κατεύθυνση σε σχήμα +, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Game & Watch “Donkey Kong” του 1982. Η επιτυχία του χάρισε επίσης κάποιου είδους «νομιμότητα» στο φορητό gaming, κάτι για το οποίο οι κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών της δεκαετία του 1970 ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Πλέον, η Nintendo βρίσκεται σε εορταστική διάθεση καθώς είναι και τα 35α γενέθλια του Mario. Η εταιρεία ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και ένα νέο παιχνιδιού battle royale αλλά και την εκ νέου κυκλοφορία των “Super Mario 64”, “Super Mario Galaxy” και “Super Mario Sunshine”.

Τώρα είναι η σειρά του Game & Watch να βγει στο προσκήνιο. Η 40η επετειακή έκδοση του Game & Watch κυκλοφόρησε στις 13 Νοεμβρίου για περιορισμένο χρονικό διάστημα.





Πηγή