Η Panasonic σταματά τη συνεργασία με την Huawei | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

3


Ο ιαπωνικός κολοσσός στον τομέα των ηλεκτρονικών, η Panasonic, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δοσοληψίες του με την Huawei.

Ο κινεζικός όμιλος προστέθηκε σε μαύρη λίστα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αφού η Ουάσινγκτον προσάπτει στην κινεζική επιχείρηση που πρωτοπορεί στην ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) πως ενέχεται σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες της Κίνας.

«Σταματήσαμε τις συναλλαγές μας με τη Huawei και 68 θυγατρικές της οι οποίες υπόκεινται στην απαγόρευση της αμερικανικής κυβέρνησης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζο Φλιν, εκπρόσωπος του ιαπωνικού ομίλου, ο οποίος προμήθευε ως τώρα την κινεζική εταιρεία με ημιαγωγούς και άλλα υλικά που αξιοποιεί.

«Υποτιμούν τη δύναμή μας»

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγο μετά την αντίδραση του ιδρυτή της Huawei ο οποίος έριξε πυρά τόσο κατά των ΗΠΑ, όσο και κατά της Google. Συγκεκριμένα, ο Ρεν Τζενγκφέι, ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών Huawei, έκρινε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «υποτιμά» την εταιρεία του, το πρόγραμμα της οποίας για την ανάπτυξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G) «δεν επηρεάζεται» από τα μέτρα που λαμβάνει η Ουάσινγκτον εναντίον της.





Πηγή