Η Sony ετοιμάζει νέα φορητή παιχνιδοκονσόλα

6


Οι φήμες για κάποια νέα PlayStation συσκευή από τη Sony αφορούν συνήθως το περίφημο PS5 Pro ή έστω το PS5 Slim, παρόλα αυτά, τις τελευταίες ώρες προέκυψε κάτι καινούργιο και αρκετά ενδιαφέρον σχετικά με μια νέα φορητή παιχνιδοκονσόλα με κωδική ονομασία Project Q Lite.

Σύμφωνα με την πηγή, η ανάπτυξη του Project Q Lite βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και η συσκευή χαρακτηρίζεται ως ένα DualSense τηλεχειριστήριο με οθόνη 8’’ LCD 1080p/60fps στο κέντρο που θα υποστηρίζει αποκλειστικά τη λειτουργία PS Remote Play για να streamάρεις παιχνίδια του PS5. Επίσης διαθέτει adaptive triggers, ηχείο, κουμπιά διαχείρισης της έντασης, υποδοχή 3.5mm για ακουστικά.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι αντίστοιχο με το Wii U GamePad που συνδέεται με το Wii U μέσω του ίδιου ασύρματου δικτύου για να παίζεις στην οθόνη του τηλεχειριστηρίου.

Η Sony είχε σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία με τα PSP και PS Vita, ενώ βλέπει πως υπάρχει ενδιαφέρον για «σοβαρό» gaming σε φορητές παιχνιδοκονσόλες (βλ. Steam Deck, ASUS ROG Ally) γι’ αυτό δεν θα προκαλούσε μεγάλη εντύπωση να ισχύουν τα παραπάνω.

Κλείνοντας, η πηγή εκτιμά ότι το Project Q Lite θα κυκλοφορήσει μετά το λανσάρισμα του επερχόμενου PS5 με αποσπώμενο drive και πριν από το PS5 Pro, άρα θα μπορούσαμε να το τοποθετήσουμε κάπου στις αρχές του 2024.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή