Θέλεις ένα smartphone με χαρακτηριστικά επαγγελματικού στούντιο; Εγώ το βρήκα, εσύ; | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

25


Μπορεί ένα κινητό τηλέφωνο να σου προσφέρει χαρακτηριστικά επαγγελματικού στούντιο; Υπερβολές μπορεί να σκέφτεστε. Κι όμως, το νέο smartphone της Xiaomi, Mi 11 υπόσχεται ακριβώς αυτό και κάνει τα λεγόμενά του πράξη.

Μήπως ανήκετε κι εσείς σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς κινητό; Γιατί εγώ σίγουρα εκεί ανήκω. Από το πρωί που θα ξυπνήσω και που περιμένοντας να γίνει ο καφές, θα σκρολάρω στις ειδησεογραφικές σελίδες για να δω τι έχει συμβεί στον κόσμο, μέχρι τη δουλειά στο γραφείο – πλέον έχει γίνει σημαντικό εργαλείο ακόμη κι εκεί- αλλά και τις στιγμές χαλάρωσης αργά το βράδυ με ένα ποτήρι κρασί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Σαββατοκύριακα πάλι, παίρνουμε τα παιδιά μας και πηγαίνουμε βόλτες στην ύπαιθρο. Εγώ τρελαίνομαι να βγάζω φωτογραφίες των παιδιών μου και εκείνα τρελαίνονται να βγάζουν φωτογραφίες της φύσης. Μπορεί να τους συγκινήσει από ένα περίεργο βότσαλο στην παραλία μέχρι ένα λουλούδι με εντυπωσιακά χρώματα. Εγώ πάλι, λατρεύω γενικά να τραβάω φωτογραφίες και βίντεο, δημιουργώντας αναμνήσεις.

Το νέο smartphone της Xiaomi υπόσχεται χαρακτηριστικά επαγγελματικού στούντιο για κινηματογραφική μαγεία

Και κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Σας έχει τύχει κι εσάς να γυρίζετε το βράδυ από μια βόλτα και μόλις χαζεύετε τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει να είναι όλες με pixels ή θολές; Ή ακόμη χειρότερα, εκεί που τραβάτε ένα συναρπαστικό βίντεο, να έρχεται ειδοποίηση ότι τελειώνει η μνήμη; Εμένα πολλές φορές. Κι ενώ κάθε φορά λέω, πως θα ανεβάσω κάποιες από τις εικόνες στο cloud ή πως θα τις περάσω σε έναν εξωτερικό δίσκο, πάντα το ξεχνάω. Και πάντα – μα πάντα όμως, την πατάω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο smartphone της Xiaomi με χαρακτηριστικά επαγγελματικού στούντιο – Γίνεται;

Ήρθε η ώρα της αλήθειας όμως. Αποφάσισα να πάρω το νέο smartphone της Xiaomi Mi 11 που υπόσχεται χαρακτηριστικά επαγγελματικού στούντιο για κινηματογραφική μαγεία. «Είναι δυνατόν;» σκέφτηκα. «Μάλλον θα πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο», συνέχισα την σκέψη μου. Επ’ ουδενί! Κάνει όντως, αυτό που υπόσχεται. Οι φωτογραφίες και τα βίντεό του είναι τόσο τέλεια από άποψη ανάλυσης, με εντυπωσιακή λεπτομέρεια αλλά και θεαματικές λήψεις τοπίων και ακριβείς λήψεις για τις περιοχές εκτός εστίασης.

Ακόμη και ένας επαγγελματίας φωτογράφος, θα μπορούσε να ζηλέψει τις φωτογραφίες του νέου Xiaomi Mi 11
Ακόμη και ένας επαγγελματίας φωτογράφος, θα μπορούσε να ζηλέψει τις φωτογραφίες του νέου Xiaomi Mi 11

Δεν το συζητώ για τις selfies! Εκεί δίνει ρέστα, χάρη στην κάμερα τύπου punch-hole 20MP, στο μπροστινό μέρος, που ελαχιστοποιεί τη στεφάνη της οθόνης. Οι φωτογραφίες που ανεβάζω πλέον στο Instagram έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο. Θα μπορούσε να τις ζηλέψει ακόμη και ένας επαγγελματίας φωτογράφος. Κι αυτό εξαιτίας της εγγραφής HDR10+ και της νέας λειτουργίας Pro, η οποία μπορεί να ρυθμίζει την ταχύτητα του κλείστρου, το ISO, το διάφραγμα και το EV, για να έχεις τις τελειότερες φωτογραφίες ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν πάλι έχεις τραβήξει την τέλεια φωτογραφία – δήθεν αδιάφορη αλλά με πόζα και νάζι – και από πίσω «σκάει» από το πουθενά ένα άδειο πλαστικό ποτήρι του καφέ, χάρη στην επεξεργασία με προηγμένες λειτουργίες AI, όπως το AI Erase 2.0, τα σβήνεις στη στιγμή και ούτε που μπορεί να καταλάβει κανείς ότι υπήρχε κάτι εκεί πίσω.

smartphone Xiaomi

Εμένα πάλι που μου αρέσουν πολύ και τα βίντεο, έχω βρει ένα νέο χόμπι. Τραβάω βίντεο δοκιμάζοντας μια νέα λειτουργία, το Magic Zoom, που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι η κάμερα κάνει ταυτόχρονα zoom-in και zoom-out, μια τεχνική που διαδόθηκε αρχικά μέσω των θρίλερ. Δοκιμάστε το και είναι σίγουρο πως θα σας μαγέψει.

Επίσης, για να μην ξεχάσω, βρήκα εξαιρετική την προηγμένη οθόνη της Xiaomi. Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες οθόνες της αγοράς – αποδεδειγμένα – ξεκλειδώνει με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Κι όπως θα έλεγαν και οι Αμερικανοί: «How cool is that?​». Και δεν το συζητώ: με την οθόνη AMOLED DotDisplay 120Hz 6.81” απολαμβάνω επίσης το gaming. Με τεχνολογία αιχμής 5nm, το Mi 11 όχι μόνο υποστηρίζει gaming 2K/120fps/HDR, αλλά διαθέτει επίσης οκταπύρηνο σχεδιασμό και εξαιρετικά μεγάλο πυρήνα Arm Cortex-X1 που αυξάνει κατακόρυφα την απόδοση και μνήμη RAM LPDDR5.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ακόμη πλεονέκτημα; Ξεχνάω να το φορτίσω. Κυριολεκτικά, διότι διαθέτει μπαταρία 4600mAh (typ) και τον τριπλό συνδυασμό ενσύρματης 55W, ασύρματης 50W και αντίστροφης φόρτισης 10W, που πραγματικά δεν έχω φτάσει ποτέ στο σημείο να πω: «Όχι τώρα!» όταν ετοιμάζεται να κλείσει.

Πείστηκες ή χρειάζεσαι κι άλλα στοιχεία; Εγώ πάντως σίγουρα δεν το αλλάζω με τίποτα. Θεωρώ ότι είναι μία από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια. Ααααα, ίσως επειδή και η τιμή του (στα €899,9) ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτά που προσφέρει.



Πηγή