Θα απαγορεύει το περιεχόμενο που παρενοχλεί τους celebrities

14


Η Facebook ανακοίνωσε ότι εφεξής θα αφαιρεί το έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο που στοχοποιεί δημόσια πρόσωπα ως μέρος της ενημέρωσης της πολιτικής της για τις πρακτικές εκφοβισμού και παρενόχλησης. Επίσης, η αλλαγή της πολιτική της θα λαμβάνει δράση και για τις συντονισμένες επιθέσεις παρενόχλησης κατά των χρηστών.

Με βάση αυτό το πλαίσιο, η Facebook θα καταργεί προφίλ, σελίδες, ομάδες ή εκδηλώσεις που στοχεύουν στη σεξουαλικοποίηση δημοσίων προσώπων, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων, πολιτικών και δημιουργών περιεχομένου. Η νέα πολιτική απαγορεύει τα photoshops με σεξουαλικά υπονοούμενα και σχέδια και οποιοδήποτε εξευτελιστικό περιεχόμενο που παραπέμπει στο σώμα των ανθρώπων.

Παράλληλα, θα αφαιρεί ανεπιθύμητα σεξουαλικά σχόλια και συνεχείς επιθέσεις που παρενοχλούν σεξουαλικά ένα άτομο.

Η ανακοίνωση για την αλλαγή της πολιτικής του Facebook έρχεται μετά την ομολογία της Frances Haugen ενώπιον του Κογκρέσου την περασμένη εβδομάδα. Η ακρόαση επικεντρώθηκε σε μια σειρά δημοσιεύσεων από την Wall Street Journal που αποκάλυψαν ότι στελέχη του Facebook γνώριζαν πόσο επιζήμια ήταν η πλατφόρμα του Instagram για την ψυχική υγεία των χρηστών, ιδίως των εφήβων. Η Haugen αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του Βρετανικού Κοινοβουλίου εντός του μήνα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Facebook]





Πηγή