Θα κοντράρει τη Google με δική του μηχανή αναζήτησης ChatGPT;

1


Φημολογείται εδώ και αρκετό καιρό ότι ο OpenAI εργάζεται πάνω στη δική του εναλλακτική μηχανή αναζήτησης για να ανταγωνιστεί το Google Search, κλιμακώνοντας τον πόλεμο μεταξύ των δύο γιγάντων. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές που υποστηρίζουν ότι η μηχανή αναζήτησης του OpenAI που θα βασίζεται στο ChatGPT θα μπορούσε να παρουσιαστεί ήδη μέσα στον Μάιο.

Ο χρήστης του Reddit halfstar εντόπισε πιστοποιητικά SSL για το διαδικτυακό όνομα της μηχανής αναζήτησης του OpenAI, το οποίο φαίνεται ότι θα είναι το search.chatgpt.com. Επίσης, ένας παρουσιαστής podcast που ακούει στο όνομα Pete ανέφερε σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter): “Search (dot) ChatGPT (dot) com May 9th“, υπονοώντας το λανσάρισμα της μηχανής αναζήτησης ChatGPT για την 9η Μαΐου.

Αν γράψετε τη διεύθυνση search.chatgpt.com στον web browser σας θα παρατηρήσετε ότι απλά εμφανίζεται το μήνυμα «not found» και όχι σφάλμα τύπου «404» ή «domain error», γεγονός που ενισχύει τις φήμες.

Με δεδομένο ότι η Microsoft έχει επενδύσει πολλά επάνω στον OpenAI, δεν αποκλείεται το λανσάρισμα μιας νέας μηχανής αναζήτησης που θα εκμεταλλευτεί το hype της Τεχνητής Νοημοσύνης (και του ChatGPT ειδικότερα) να είναι το όχημα που θα της δώσει την ευκαιρία να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google.

Όπως σημειώνει το Android Authority, η μηχανή αναζήτησης ChatGPT μπορεί να επικεντρωθεί στη χρήση AI για την παροχή γρήγορων αποτελεσμάτων και περιλήψεων. Αν όλα πάνε καλά, θα μπορούσαμε να δούμε μια νέα μηχανή αναζήτησης αντίπαλο του Google Search στις 9 Μαΐου.

[via]



Πηγή