Θα παρουσιάσει σύντομα την δική της απάντηση απέναντι στο ChatGPT

11


Ο πανζουρλισμός που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες με το περιβόητο ChatGPT και η τεράστια επένδυση της Microsoft επάνω του φαίνεται ότι θορύβησαν αρκετά την Google. Χωρίς να χάσει χρόνο, η εταιρεία επιβεβαίωσε μέσω του CEO, Sundar Pichai, στην πρόσφατη ενημέρωση των μετόχων ότι ετοιμάζει την δική της απάντηση και το πιθανότερο είναι ότι θα την παρουσιάσει επίσημα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Sundar Pichai, το δικό της AI εργαλείο θα προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν άμεσα μαζί του μέσα από την μηχανή αναζήτησης, ενώ είναι εκπαιδευμένο με τα πιο σύγχρονα και πιο ισχυρά γλωσσικά μοντέλα.

Γενικότερα, ο κ. Pichai μίλησε για τα σχέδια της εταιρείας να ξεκλειδώσει τις αδιανόητες δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης μέσα στους επόμενους μήνες, καθότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί πλέον αρκετά για να έχει πραγματική επίδραση στην καθημερινότητα των χρηστών. Εξύμνησε, επίσης, την επένδυση και την έρευνα που έχει γίνει από τη Google επάνω στον τομέα εδώ και αρκετά χρόνια, τους καρπούς των οποίων θα δούμε πολύ σύντομα.

Το πρώτο γλωσσικό μοντέλο με το οποίο θα μπορούν να αλληλεπιδράσουν οι χρήστες άμεσα θα είναι το LaMDA, για το οποίο είχε γίνει πολύ κουβέντα το περασμένο καλοκαίρι όταν πρώην εργαζόμενος της εταιρείας ισχυριζόταν πως απέκτησε δική του συνείδηση και προσωπικότητα.

Αναμένουμε την παρουσίαση της επόμενης εβδομάδας!

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή