Θα υποστηρίζει πλήρως τις εφαρμογές Android

8


Χωρίς να έχουμε καμία επιβεβαίωση από τη Google για το Fuchsia OS, η ροή των πληροφοριών για το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας συνεχίζεται σε τακτική βάση. Αυτή τη φορά η ιστοσελίδα 9to5Google εντόπισε ένα νέο αρχείο στην ιστοσελίδα του Android Project που αναφέρει ότι η Google ετοιμάζει μια ειδική έκδοση του Android Runtime για να υποστηρίζονται οι εφαρμογές Android στο Fuchsia OS.

Στις σημειώσεις αναγράφεται, επίσης, ότι οι συσκευές με Fuchsia OS διαφέρουν από τις συνηθισμένες συσκευές Android, καθότι η αναπαραγωγή των εφαρμογών Android δεν θα σχετίζεται με συγκεκριμένο hardware. Αντ’ αυτού, θα δημιουργείται ένα ξεχωριστό αρχείο fuchsia (.far) και θα είναι εφικτό να εγκαταστασταθεί αυτή η ειδική έκδοση του Android Runtime σε οποιαδήποτε συσκευή που τρέχει το Fuchsia OS.

 

Από προηγούμενες φήμες γνωρίζουμε ότι το Fuchsia OS προορίζεται για χρήση σε υπολογιστές, smartphones και tablets, δηλαδή ουσιαστικά για να αντικαταστήσει τόσο το Android OS, όσο και το Chrome OS (δεν αποκλείεται να λανσαριστεί και ως Google OS). Σε περίπτωση που υπάρχει άμεση πρόσβαση στις εφαρμογές του Android OS, αντιλαμβάνεστε ότι θα μειωθούν ακόμη περισσότερο οι ενδοιασμοί των χρηστών για μετάβαση στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Αναμένουμε περισσότερα για το Fuchsia OS τόσο στο CES 2019, όσο και στο MWC 2019, αλλά το αποκορύφωμα λογικά θα είναι το Μάιο στο συνέδριο Google I/O 2019.

[via]



Πηγή