Θα φωτογραφίζεις έναν πίνακα και θα τον μετατρέπει αυτόματα σε spreasheet

13


Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα τη νέα λειτουργία “Insert Data From Picture” για την εφαρμογή του Excel για συσκευές Android, χάριν στην οποία θα μπορείς να φωτογραφίζεις έναν πίνακα και να τον μετατρέπει αυτόματα σε spreasheet. Επομένως, με αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις τον κόπο να περνάς χειροκίνητα ένα προς ένα τα στοιχεία του πίνακα στο ψηφιακό spreadsheet και φυσικά έχεις τη δυνατότητα να το επεξεργαστείς όπως όλα τα υπόλοιπα.

Η λειτουργία “Insert Data From Picture” θα γίνει πολύ σύντομα διαθέσιμη για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα Office 365 Insiders για συσκευές Android. Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη Microsoft να πειραματίζεται με μια τέτοιου είδους λειτουργία.

Το 2014 είχε κυκλοφορήσει την εφαρμογή Office Lens για το λειτουργικό σύστημα Windows Phone και μετέπειτα για τα Android και iOS, ένα έξυπνο scanner που σου επιτρέπει να σαρώνεις και να μετατρέπεις σε ψηφιακά αρχεία έγγραφα, αποδείξεις κλπ. χάριν στην τεχνολογία αναγνώρισης χαρακτήρων.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία που ανακοίνωσε στο συνέδριο Ignite η Microsoft έιναι το Ideas, μια υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης που βοηθά τον χρήστη να εντοπίζει μοτίβα μέσα σε πακέτα δεδομένων. Το Ideas θα είναι επίσης πολύ σύντομα διαθέσιμο για την εφαρμογή Excel, αλλά και για το PowerPoint Online.

[Microsoft]



Πηγή