Θύματα χάκερ γερμανοί πολιτικοί – Newsbeast

6



Θύματα χάκερς έπεσαν γερμανοί πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα όπως γράφει η εφημερίδα FAZ, ενώ παραμένει άγνωστο ποιοι είναι πίσω από την ενέργεια αυτή.

Όπως ανέφερε το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RBB, δημοσιοποιήθηκαν από τους χάκερς στοιχεία επικοινωνίας, όπως αριθμοί κινητής τηλεφωνίας, διευθύνσεις πολιτικών καθώς και εσωτερικά έγγραφα κομμάτων. Σύμφωνα με το RBB, δεν δημοσιεύθηκαν κρίσιμα έγγραφα, όπως προέκυψε από μια πρώτη έρευνα.

Οι συνδέσεις με τα έγγραφα πιθανότατα διαδόθηκαν πριν από τα Χριστούγεννα στο Twitter με τη μορφή ενός είδους ημερολογίου έλευσης.

Ο λογαριασμός στο Twitter, ο οποίος μοιράζεται δεδομένα από την 1η Δεκεμβρίου, περιγράφεται με όρους όπως «Security Researching» και «Satire & Irony» και έχει τώρα περισσότερους από 17.000 οπαδούς.

Το τελευταίο tweet του λογαριασμού έγινε στις 28 Δεκεμβρίου και περιέχει ένα σύνδεσμο που οδηγεί σε ένα μη προσβάσιμο blog, γράφοντας : «Jürgen Resch (εθνικός διαχειριστής για περιβαλλοντικές ενισχύσεις)». Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει ενημερωθεί για την επίθεση των χάκερς και για τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν, γράφει η FAZ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR





Πηγή