Ιάπωνας συνελήφθη γιατί μεταπωλούσε PS5 και Nintendo Switch αντί να τα παραδίδει στους πελάτες

8


Ένας 50χρονος άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία του Τόκιο επειδή φέρεται να μεταπώλησε περίπου διακόσιες κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, οι οποίες προορίζονταν για παράδοση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξία των κονσολών ανήλθε συνολικά σε 5,8 εκατομμύρια γιεν (51.000 $) ενώ πιστεύεται ότι αποκόμισε περισσότερα από 3 εκατομμύρια γιεν (26.000 $) σε κέρδη.

Ένας εργαζόμενος σε εταιρεία διανομής είχε εμπιστευτεί στον φερόμενο ως δράστη περίπου 200 PlayStation 5, Nintendo Switch και παιχνίδια. Ωστόσο, ο ύποπτος αντί να παραδώσει το φορτίο, πούλησε σχεδόν τις μισές κονσόλες την ίδια μέρα σε καταστήματα παιχνιδιών στην περιοχή Akihabara του Τόκιο.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο άνδρας ο οποίος εν τέλει ομολόγησε είναι άνεργος. Ο ίδιο είπε ότι «έφυγα με το φορτίο γιατί έχω οικονομικά προβλήματα. Στοιχηματίζω όλα τα λεφτά μου σε ιπποδρομίες».

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

**Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το Asia Nikkei.

[via]





Πηγή