Κάρτα SD χωρητικότητας 4TB έχει στα σκαριά η Western Digital!

0


Κάποτε το 1GB αποθηκευτικού χώρου σε μια κάρτα SD θεωρούνταν πολυτέλεια, αλλά πλέον βαδίζουμε σε μια νέα εποχή για τα φορητά μέσα αποθήκευσης. Στο πλαίσιο ενός Δελτίου Τύπου της Western Digital που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία αποκάλυψε ότι θα κυκλοφορήσει την πρώτη κάρτα SD στον κόσμο με χωρητικότητα 4TB, υπό το brand της SanDisk.

Η Western Digital αναφέρει ότι η νέα κάρτα θα βασίζεται στο πρότυπο Secure Digital Ultra Capacity (SDUC), το οποίο θεωρητικά θα επιτρέπει την κατασκευή καρτών SD με χωρητικότητα έως και 128TB. Με βάση την φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον Τύπο για την κάρτα SanDisk Extreme Pro SD, θα έχει αξιολόγηση Class 10, που σημαίνει ότι θα πρέπει να υποστηρίζει ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων έως και 104 MB ανά δευτερόλεπτο. Επίσης, θα έχει βαθμολογία Video Speed Class V30, γεγονός που μεταφράζεται σε ελάχιστη ταχύτητα εγγραφής 30 MB ανά δευτερόλεπτο.

Η επερχόμενη κάρτα SD Western Digital SanDisk Extreme Pro 4TB θα έχει πιθανότατα πολλούς αγοραστές από άτομα που χρησιμοποιούν αυτόνομες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, οι οποίοι μπορούν να την αξιοποιήσουν για να αποθηκεύσουν ακόμη περισσότερα videos απευθείας στην κάρτα. Πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί επίσης από ανθρώπους που διαθέτουν laptop με υποδοχή κάρτας SD, ώστε να μπορούν να αποθηκεύσουν ακόμα περισσότερα δεδομένα ή ακόμα και να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας ολόκληρης της εσωτερικής μονάδας αποθήκευσης, σε μια κάρτα.

Η Western Digital αναφέρει ότι θα λανσάρει την κάρτα SD SanDisk Extreme Pro 4TB κάποια στιγμή το 2025. Δεν έχει αποκαλύψει πόσο θα κοστίζει η κάρτα, αλλά προφανώς θα είναι αρκετά ακριβή. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να λανσάρει μια κάρτα μνήμης SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I 2TB, μαζί με μια κάρτα μνήμης SanDisk Extreme PRO microSDXC UHS-I 2TB. Και οι δύο αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά κάποια στιγμή το καλοκαίρι του 2024, αλλά και πάλι δεν αποκαλύφθηκαν τιμές.

Τέλος, η Western Digital ανακοίνωσε μια νέα σειρά καρτών SanDisk Express SD και microSD. Αυτές οι κάρτες αναμένεται να προσφέρουν ταχύτητες έως και 4,4 φορές μεγαλύτερες από τις τρέχουσες κάρτες SanDisk. Θα κυκλοφορήσουν σε εκδόσεις 128GB και 256GB κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές οι τιμές τους.

[WesternDigital]



Πηγή