Κέρδισε τα εξαιρετικά ακουστικά Sound BlasterX H6 [Review + Contest]

27


Πολύς κόσμος κρίνει αναγκαία την αγορά ακουστικών για τον υπολογιστή ή την παιχνιδοκονσόλα του, είτε γιατί θέλει να απομονώνεται όταν βρίσκεται στο γραφείο, είτε για να βυθίζεται περισσότερο μέσα στο video game ή το video που παρακολουθεί, είτε για να ακούει μουσική με μια αρκετά καλύτερη ποιότητα απ’ ό,τι απολαμβάνει από τα ηχεία του laptop. Η λογική στη συγκεκριμένη κατηγορία λέει ότι όσα πιο πολλά ξοδέψεις, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα πάρεις και ομολουγουμένως αυτό ισχύει. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι δεν υπάρχουν value-for-money επιλογές που μπορεί να αντέξει ο καθένας.

Μία από αυτές είναι τα Sound BlasterX H6 της Creative Labs. Η εταιρεία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στο κοινό, μιας και αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands στην κατηγορία του ήχου. Το συγκεκριμένο μοντέλο το χρησιμοποιώ καθημερινά εδώ και αρκετό καιρό για κάθε είδους ανάγκη (μουσική, gaming) και τολμώ να παραδεχτώ ότι δεν το περίμενα τόσο καλό. Δεν θα σταθώ τόσο στα διακοσμητικά στοιχεία, όπως τον RGB φωτισμό γύρω από τα pads που μπορείς να ρυθμίσεις με 16 εκατομμύρια χρωματικές επιλογές, αλλά κυρίως στην εξαιρετική ποιότητα του ήχου με δεδομένο ότι κοστίζουν λιγότερο από €80.

Θέλετε μια βασική περιγραφή; Ήχος 7.1 virtual surround sound, επιλογές Equalizer για ρύθμιση ανάλογα με το είδος ή τις ανάγκες του κάθε χρήστη και υποστήριξη για Windows PC, Mac, Xbox One, PS4 και Nintendo Switch.

Σχεδιασμός

Σχετικά απλή κατασκευή με εξολοκλήρου μαύρο χρώμα και παραδοσιακό σχεδιασμό που δεν σου προσφέρει κάτι το εντυπωσιακό. Θα μου πείτε, τι τον θες τον σχεδιασμό αφού τα φοράς στο κεφάλι και δεν τα βλέπεις; Σωστό. Άνετα, προσαρμόζονται εύκολα στο κεφάλι χωρίς να σε πιέζουν και χωρίς να σε κουράζουν μετά από πολύωρη χρήση, χάριν στα πολύ μαλακά σφουγγαράκια που καλύπτουν το αυτί και παράλληλα το αφήνουν να αναπνέει (δεν πονάς, δεν ιδρώνεις), ενώ και το μέρος που ακουμπά στο κεφάλι σε καμία περίπτωση δεν σε κάνει να νιώθεις άβολα.

Σε σύγκριση με ένα άλλο ζευγάρι ακουστικών που χρησιμοποιώ από άλλη εταιρεία και με πολύ μεγαλύτερη τιμή, στο θέμα της άνεσης τα Sound BlasterX H6 είναι σαφέστατα ανώτερα. Μοναδική παραφωνία το γεγονός ότι δεν μετακινούνται οι λωβοί για να τα αφήνεις κρεμασμένα στο λαιμό σου αν θες να τα βγάλεις για λίγο. Όπως σας είπα και προηγουμένως, γύρω από τα καπάκια τους διαθέτουν μια λεπτή λωρίδα που φωτίζεται, ωστόσο, το βρίσκω πρακτικά ένα άχρηστο feature όχι μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά γενικότερα σε gadgets που δεν τα βλέπεις όταν τα χρησιμοποιείς.

Λειτουργίες και απόδοση

Τα Sound BlasterX H6 χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις πολλές ανάγκες. Προσφέρουν τρεις προκαθορισμένες ρυθμίσεις Equalizer για games, ταινίες και μουσική, τις οποίες αλλάζεις άμεσα με το πάτημα του ξεχωριστού κουμπιού στο αριστερό αυτί, κάτι που δεν συναντάς συχνά σε ακουστικά αυτής της κατηγορίας. Το αρνητικό είναι ότι δεν παρατηρείς και συγκλονιστικές διαφορές μεταξύ των τριών διαφορετικών modes, ενώ καταλαβαίνεις σε ποιο mode βρίσκεσαι από τον αριθμό των beeps που ακούς: ένα για games, δύο για ταινίες, τρία για μουσική και ένα παρατεταμένο για flat ήχο. Επομένως, θα χρειαστεί να απομνημονεύσεις τι σημαίνει το κάθε beep και τον κύκλο μεταξύ των επιλογών.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει το λογισμικό Sound Blaster Connect για να προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να αλλάζει τις παραμέτρους του ήχου από εκεί με πάρα πολλές επιλογές ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Περνάμε σε ένα μοναδικό χαρακτηριστικό των Sound BlasterX H6, αυτό του Ambient Monitoring. Η Creative έχει τοποθετήσει ένα μικροσκοπικό μικρόφωνο που μπορείς να ενεργοποιείς με το πάτημα ενός κουμπιού για να ακούς τον ήχο έξω από τα ακουστικά σου. Στη θεωρία ακούγεται καλό, ώστε να μην ουρλιάζει η μάνα σου και εσύ να παραμένεις χαμένος στο παιχνίδι, αλλά στην πράξη δεν είναι και τόσο αποδοτικό όσο θα περίμενε κανείς. Ίσως δούμε μεγαλύτερη βελτίωση με κάποιο firmware update από την εταιρεία.

Τα Sound BlasterX H6 προσφέρουν ήχο virtual surround sound 7.1, αλλά μόνο όταν τα συνδέσεις στον υπολογιστή ή την παιχνιδοκονσόλα μέσω της υποδοχής USB και όχι από την κλασική των 3.5mm. Η ποιότητα του ήχου, τόσο στα μπάσα όσο και στα πρίμα είναι εξαιρετική, η ένταση του επίσης πολύ δυνατή, παρόλα αυτά μην περιμένετε την απόδοση 7.1 που θα είχατε από ένα ηχοσύστημα. Και πάλι, όμως, είναι απόλυτα ικανοποιητική στην αναπαραγωγή μουσικής για όλα τα είδη, τομέας που χωλαίνουν τα περισσότερα αυστηρά gaming headsets.

Μια κουβέντα και για το μικρόφωνο. Είναι αποσπώμενο και αξιοπρεπές για απλή συνομιλία μέσω υπηρεσιών τύπου Skype ή για chatting μέσα στα παιχνίδια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες αυτών που θέλουν να κάνουν πιο σοβαρή δουλειά (π.χ. podcasts). Στα θετικά το γεγονός ότι είναι αποσπώμενο, ώστε να το αφαιρείς όποτε δεν το χρειάζεσαι.

Τιμή

Αυτά σε γενικές γραμμές. Με την τιμή τους στα €79.99 αποτελούν μια πολύ αξιόλογη επιλογή για τον καθένα! Μπορείτε να τα βρείτε εδώ και εδώ.

Διαγωνισμός

Πριν φύγετε, όμως, μπορείτε να πάρετε μέρος και στον Πασχαλινό Διαγωνισμό μας για να κερδίσετε τα Sound BlasterX H6! Για να λάβετε μέρος, αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες της εφαρμογής που ακολουθεί.

Κάθε βήμα σας δίνει περισσότερους πόντους. Περισσότεροι πόντοι σημαίνουν περισσότερες συμμετοχές στην κλήρωση και περισσότερες πιθανότητες να είστε εσείς ο/η τυχερή που θα αποκτήσουν τα ακουστικά Sound BlasterX H6.

Κερδίστε τα ακουστικά Sound BlasterX H6!

Ο διαγωνισμός διαρκεί μέχρι την Τετάρτη 1 Μαΐου στις 23:00 και απευθύνεται στους κατοίκους Ελλάδας. O νικητής κληρώνεται αυτόματα από την πλατφόρμα διεξαγωγής του διαγωνισμού και θα ειδοποιηθεί τη Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 για την παραλαβή του δώρου τους.



Πηγή