Και όμως, ο Sam Altman ενδέχεται τελικά να επιστρέψει!

9


Μόλις χθες φάνηκε ότι μπήκε ένα τέλος στο σίριαλ της OpenAI, καθώς ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, ανακοίνωσε ότι ο πρώην CEO της OpenAI, Sam Altman, μαζί με ορισμένα άλλα πρώην μέλη της ομάδας της εταιρείας που ανέπτυξε το ChatGPT, θα ενταχθούν στη Microsoft για να δημιουργήσουν μια νέα ομάδα προηγμένης Τεχνητής Νοημοσύνης. Ωστόσο, σε μια ήδη περίπλοκη εξέλιξη των γεγονότων, μια νέα αναφορά ισχυρίζεται ότι ο Altman εξακολουθεί να επιθυμεί να επιστρέψει στην εταιρεία που τον απέλυσε την περασμένη Παρασκευή από τη θέση του CEO της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, ο Altman είναι πρόθυμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην OpenAI ως επικεφαλής της, εάν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ που τον απομάκρυναν με άκομψο τρόπο από την εταιρεία πριν από λίγες ημέρες αποχωρήσουν από τις θέσεις τους. Ο Altman δημοσίευσε ένα κάπως μυστηριώδες μήνυμα στο X (πρώην Twitter) το οποίο ανέφερε ότι «θα συνεργαστούμε όλοι μαζί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», κάτι που θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη ότι το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην OpenAI είναι ακόμα ανοιχτό!

Στην ίδια αναφορά επισημαίνεται ότι ο Altman, ο πρώην πρόεδρος της OpenAI, Greg Brockman, και πολλοί επενδυτές της εταιρείας «προσπαθούν να βρουν έναν αξιοπρεπή τρόπο αποχώρησης του διοικητικού συμβουλίου». Ισχυρίζεται επίσης ότι η ανακοίνωση του Nadella για την έλευση του Altman στη Microsoft τελεί υπό «αναμονή». Σε μια πιο πρόσφατη δημοσίευση του Altman στο X αναφέρεται ότι η βασική προτεραιότητα για τον Nadella και τον ίδιο «παραμένει να διασφαλίσουμε ότι η OpenAI θα συνεχίσει να προοδεύει» και προσθέτει πως «δεσμευόμαστε να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια των εργασιών στους συνεργάτες και τους πελάτες μας. Η εταιρική σχέση OpenAI/Microsoft το καθιστά αυτό πολύ εφικτό».

Ακόμη, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της OpenAI υπέγραψε μια επιστολή προς το ΔΣ της εταιρείας, με την οποία ζητούσε από το συμβούλιο να αποχωρήσει και να επαναφέρει τον Altman στη θέση του CEO. Σε διαφορετική περίπτωση, όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι απειλούν πως θα αποχωρήσουν και θα μεταπηδήσουν στη Microsoft. Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά των μελών του διοικητικού συμβουλίου «κατέστησε σαφές πως δεν έχετε την επάρκεια να επιβλέπετε την OpenAI».

Έχουμε και συνέχεια, λοιπόν, στην ιστορία και ενδεχομένως μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας θα υπάρξουν νέες εξελίξεις.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή